DOIGRAVANJE / Zubac do rekorda karijere u rušenju Dončića i društva

Image
Foto: Profimedia

Los Angeles je odigrao odličnu obranu od samog početka, ograničivši Maverickse na samo osam poena u drugoj četvrtini i 30 u prvom poluvremenu

22.4.2024.
8:54
Profimedia
VOYO logo

Los Angeles Clippersi, Oklahoma City Thunder, Milwaukee Bucks i Boston Celtics su sinoć upisali prve pobjede na početku NBA doigravanja.

Image
SCENA ZA PAMĆENJE /

Jokić je na brutalan načinu pokazao LeBronu tko je 'gazda u kući'

Image
SCENA ZA PAMĆENJE /

Jokić je na brutalan načinu pokazao LeBronu tko je 'gazda u kući'

Los Angeles Clippersi Ivice Zubca su sa 109-97 kod kuće nadigrali Dallas Maverickse u prvoj utakmici doigravanja Zapadne konferencije. Hrvatski košarkaš je odigrao sjajnih 33:29 minuta, upisavši rekord karijere s 20 koševa (šut iz igre 10/17), 15 skokova te po jednom asistencijom, ukradenom loptom i blokadom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James Harden ubacio je 28 koševa, Paul George 22, a Terance Mann i Russell Westbrook po 13 svaki za Clipperse. Luka Dončić je predvodio Dallas s 33 koša i 13 skokova, a Kyrie Irving dodao je 31.

Los Angeles je odigrao odličnu obranu od samog početka, ograničivši Maverickse na samo osam poena u drugoj četvrtini i 30 u prvom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oklahoma City je u prvoj utakmici serije prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije kod kuće sa 94-92 svladala New Orleans Pelicanse. Shai Gilgeous-Alexander zabio je 28 koševa za Oklahomu, a bio je ključni igrač u zadnjoj četvrtini kada je Thunder bio nešto više od pet minuta bez pogodaka iz igre i kada su Pelicansi poveli 90-88. Tada je Gilgeous-Alexander preokrenuo rezultat. Najprije je zabio za izjednačenje minutu i pol prije kraja, a onda je iznudio prekršaj i doveo Thunder na 93-90 32,5 sekundi prije kraja.

Pelicansi, koji su 14 sekundi do kraja gubili 94-92, imali su priliku za izjednačenje ili vodstvo, ali Cason Wallace je spriječio CJ McColluma u šutu. McCollum je promašio šut za pobjedu 1,3 sekunde prije kraja. Trey Murphy III predvodio je New Orleans s 21 poenom, McCollum je dodao 20, a Jonas Valanciunas 13 poena i 20 skokova. Jalen Williams dodao je 19 poena za Oklahoma City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Istoku su Milwaukee Bucks i Boston Celticsi poveli u seriji s 1-0. Milwaukee je sa 109-94 svladao Indiana Pacerse. Damian Lillard postigao je svih svojih 35 poena u prvom poluvremenu za Milwaukee. Khris Middleton je skupio 23 poena, 15 u drugom poluvremenu, za Buckse, koji će u utorak navečer ugostiti drugu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pascal Siakam zabilježio je 36 poena i 13 skokova za Pacerse, koji su promašili svojih prvih 14 pokušaja za tricu. Myles Turner je dodao 17 ubačaja i osam skokova.

Prvi nositelji Boston Celtics su sa 114-94 bili bolji od Miami Heata, a Jayson Tatum ih je predvodio do prve pobjede u sriji doigravanja Istočne konferencije s 23 koša, 10 skokova i 10 asistencija. Druga utakmica u seriji igra se u srijedu u Bostonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derrick White dodao je 20 poena za Celticse. Kod Miamija je sa 24 ubačaja najbolji bio Bam Adebayo, dok je Delon Wright dodao 17.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo