MIJENJA SE SPORTSKA KARTA SVIJETA / Zbog rata u Ukrajini preko noći se raspala jedna od najjačih momčadi u Europi

Image

Preko noći se klub raspao zbog masovnog odlaska igrača iz kluba i zemlje

28.2.2022.
10:38
VOYO logo

Ruska invazija na Ukrajinu, između ostalog, ostavit će posljedice i na sportsku kartu Europe, a jedna od prvih žrtava rata u Ukrajini je raspad jedne od najjačih košarkaških momčadi Europe. Naime, slavni CSKA iz Moskve preko noći se raspao zbog masovnog odlaska igrača iz kluba i zemlje.

CSKA bi već u četvrtak trebao igrati Euroligu i to na svom terenu, ali pitanje je hoće li se utakmica odigrati i ako će se moći igrati, hoće li CSKA imati dovoljno igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Egzodus igrača

Klub je među prvima napustio Tornike Shengelia koji je rekao da ne želi igrati za ruski klub zbog invazije na Ukrajinu i vratio se u Španjolsku. Za njim su otišli Litvanac Marisu Grigonis, Nijemac Johannes Voigtmann te Amerikanac Will Clyburn. Svi iz istog razloga, zbog invazije na Ukrajinu.

Trend egzodusa prihvatio je i Danac Iffe Lundberg koji je otišao prema Danskoj s obitelji, a ostavio je i poruku na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozdrav svima. Zbog kompleksne situacije u kojoj smo se našli danas smo se vratili u Dansku, prije svega zbog sigurnosti. Nadam se da će se sve uskoro vratiti u normalu", napisao je Lundberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, napuštanje Rusije postaje sve teže jer sve više zemalja brani Rusima korištenje zračnog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo