Hrvatski heroj pred otkazom

Prema pisanju Marce, hrvatski stručnjak Žan Tabak napustit će klupu Laboral Kutxe nakon neočekivanog ispadanja u četvrtfinalu doigravanja španjolskog košarkaškog prvenstva.

1.6.2013.
10:32
VOYO logo

Klub iz Vitorije je završio osnovni dio lige na drugom mjestu, da bi ga u četvrtfinalnoj seriji doigravanja s 2:1 izbacila Gran Canaria. Razočaravajući kraj sezone nagnao je predsjednika baskijskog kluba Josea Antonija Querejetu da razmisli o nekim radikalnim potezima.

"Moramo donijeti odluke kojima ćemo vratiti entuzijazam među navijače i sastaviti konkurentnu momčad", kazao je Querejeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A među tim odlukama je, navodi Marca, i otkaz Tabaku kojemu klub navodno već traži zamjenu. Osim njega, očekuje se da će Laboral Kutxu napustiti i Omar Cook, Milko i Nemanja Bjelica, a moguće i Maciej Lampe.

Tabak je, podsjetimo, postao trener Laboral Kutxe u studenom prošle godine kada je došao iz poljskog Trefl Sopota kao zamjena za svoga nekadašnjeg suigrača Duška Ivanovića. Krenulo mu je odlično, u jednom je trenutku imao niz od 17 pobjeda, divila mu se cijela Španjolska, ali kraj sezone je pokvario dojam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo