Kao i lani / Zadar se skoro vratio iz mrtvih, Cibona kroz dramu do finala Kupa

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Cibona je u 25. minuti imala 20 razlike, Zadar je igrao bez Žorića i Vaughna i imao napad za pobjedu

14.2.2019.
18:28
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Cibona je prvi finalist Kupa Krešimira Ćosića. Da bi se u Splitu repriziralo lanjsko finale s Višnjika, još Cedevita treba u kasnijem terminu odraditi posao protiv Gorice.

Zadrani su, baš kao i lani, opet izgorili u važnoj utakmici protiv Cibone. Makar je Tornado obilato ispunio Gripe unatoč terminu za koji nikome nije jasno tko ga se sjetio (16.30), Zadranima su Zagrepčani još jednom stali na rep.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to večer, odnosno rano predvečerje, u kojoj su cibosi u prvom poluvremenu zabili gotovo sve što su "iza luka" šutnuli prema košu. Konkretno, čak deset trica iz 17 pokušaja, pa i svaki mali "mig" koji je Zadar davao svojim navijačima Cibona je presjekla šutevima izvana.

Josip Bilinovac imao je već 15 poena na kontu, a na sve to još je Luka Žorić u 18. minuti u razmaku od 30 sekundi zaradio dvije tehničke i parket u nastavku utakmice zamijenio tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znajući da Vaughn nije ulazio u igru, Nazorovoj momčadi trebalo je pravo malo čudo za povratak kada je Cibona u 25. minuti otišla na 20 razlike. Tada je u svoju seriju ušao Božić a potom i Little koji je s tri vezane trice dao svojoj ekipi nadu za završnih deset minuta (60:68).

Da je bilo preciznosti u slobodnim bacanjima, Zadar je mogao gotovo poništiti taj zaostatak i prije posljednjih 100 sekundi. Bašić je pred ulazak u posljednju minutu doveo Zadar na 78:79, Markota je promašio tricu za, vrlo vjerojatno, pobjedu i društvo s Višnjika imalo je na pola minute do konca loptu u rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali Bašić nakon minute odmora u prodoru gubi loptu, Rozić zabija u kontri i Zadar ostaje bez prilike za šut kojim bi dovršio strašan povratak.

Kup Krešimira Ćosića, polufinale:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona - Zadar 83:81 (17:14, 31:20, 20:26, 15:21)

Cibona: Markota 5, Marić 6, K. Ljubičić 2, Bilinovac 22, M. Ljubičić 15, Rozić 11, Novačić 11, Pilepić, Rogić 5, Bundović 4, Prkačin, Gilbert 2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadar: Žorić 8, Božić 19, Brzoja 5, Little 29, Dašić 10, Špralja, Marić 3, Krajina, Vuković 2, Bašić 5, Planinić, Vaughn

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo