WARRIORSI IZBORILI OBRAČUN S ROCKETSIMA: / Čudesni Durant poslao Zupca na godišnji odmor i ušao u društvo Jordana i Bryanta

Image
Foto: AFP

Nakon šeste utakmice uspjeli su slomiti Clipperse i plasirati se u polufinale Zapada

27.4.2019.
8:14
AFP
VOYO logo

Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi razbili su u Staples Centeru Los Angeles Clipperse (129-110) i nakon šeste utakmice te ukupno 4-2 u seriji izborili polufinale Zapadne konferencije gdje će igrati s Houston Rocketsima.

Gostujuću momčad do pobjede je vodio izvanredni Kevin Durant. Zabio je 50 poena, a tome je pridodao pet asistencije i šest skokova. Curry je pridodao 24 poena te po šest skokova i asistencija. Kod domaće momčadi najučinkovitiji je bio Gallinari s 29 poena i pet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubac na klupi

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac na parketu je ukupno proveo dvije minute i 25 sekundu što mu je bilo dovoljno da u statističke rubrike upiše jedan skok.

S 50 poena na ovom susretu Durant je, inače, postao tek šesti igrač u povijesti NBA doigravanja s 45 ili više poena na najmanje dvije utakmice zaredom. Tako je ušao u društvo košarkaških veličina poput Kobea Bryanta, Michaela Jordana (tri puta), Jerryja Westa, Bernarda Kinga te Russella Westbrooka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo