VIDEO: / Zbog psovke ostao bez pola milijuna kuna!

Jedan od najboljih svjetskih košarkaša Kobe Bryant će psovanje suca morati platiti 100 tisuća dolara, odnosno nešto više od pola milijuna kuna.

14.4.2011.
19:33
VOYO logo

Podsjetimo, Bryant je tijekom treće četvrtine dvoboja sa San Antonio Spursima sucu Bennieju Adamsu, koji mu je dosudio tehničku pogrešku, s klupe doviknuo da je 'fucking fag', odnosno 'jeb*** pede*****', a NBA liga ga je zbog korištenja "pogrdnog homofobnog izraza" kaznila sa 100 tisuća dolara.

"Kobeov komentar na toj utakmici je bio vrlo uvredljiv i neprihvatljiv. Svjestan sam da su igrači puni emocija na parketu, no to nikada nećemo tolerirati, toga trebaju biti svjesni svi klubovi i svi igrači", poručio je glavni povjerenik NBA lige David Stern, čiju su kaznu podržale i američke gej udruge koje traže da ga kazne i LA Lakersi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podržavamo odluku Davida Sterna i NBA liga i to ne samo zbog novčane kazne, već zato što je prepoznato da takvi komentari nemaju mjesta na sportskim terenima, kao i našem društvu općenito", izjavio je predsjednik Udruge za ljudska prava Joe Solmonese kojeg je Bryant osobno nazvao da se ispriča:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao mi je da zna kako ponižavanje ili zadirkivanje osoba nije u redu te da razumije kako je svojim neprimjerenim riječima poslao neprihvatljivu poruku. Ja se zahvaljujem njemu što je skupio hrabrost i preuzeo odgovornost za svoje neprimjereno ponašanje", prenio je Solmonese, dok se sam Bryant u medijima 'posuo pepelom':

"Ono što sam izgovoriuo se ne treba shvatiti doslovno. Ta je izjava bila plod frustracije. Te riječi ne izražavaju moje stavove o gej zajednici i nisam želio nikoga uvrijediti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo