VIDEO: / Fantastični Paul šokirao NBA prvake!

Organizator igre New Orleansa Chris Paul briljirao je u prvom ogledu doigravanja protiv Lakersa.

18.4.2011.
13:06
VOYO logo

Na krilima Chrisa Paula košarkaši New Orleansa slavili su u Los Anglesu sa 109:100 i Lakersima oduzeli prednost domaćeg terena. Fantastični playmaker Hornetsa je upisao 33 poena, 22 samo u drugom dijelu utakmice, no domaćine je potpuno rasturio u posljednjoj četvrtini kada je zabio 17 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunskom učinku je dodao i 14 asistencija, sedam skokova i četiri oduzete lopte. Kod aktualnih prvaka Lakersa najučinkovitiji je bio Kobe Bryant sa 34 poena, no zakazali su ostali igrači Jacksonove momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravoj drami svjedočili su gledatelji u Bostonu gdje su Celticsi stigli do slavlja protiv Knicksa (87:85) zahvaljujući trici Rayja Allena 11 sekundi prije kraja susreta. U preostalom vremenu gosti iz New Yorka pokušali su doći do pobjede, ali pokušaj Carmela Anthonyja sa sirenom nije pronašao cilj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je ubacio pobjednički koš, Allen je bio junak velikog preokreta Boston, koji je na poluvremenu gubio 12 razlike. Bek Celticsa je samo u drugom poluvremenu postigao 18 od svojih ukupno 24 poena i time poništio vrlo dobru partiju centra Knicksa Amarea Stoudemirea, koji je zabilježio 28 koševa i 11 skokova.

"Odigrali smo akciju u kojoj imamo puno opcija i ja sam bio jedna od njih. Ako se samo sjetim svih pobjedničkih šuteva u dresu Celticsa, moram naglasiti da mi je svaki put dodao kapetan Paul Pierce", izjavio je Ray Allen nakon susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednost domaćeg terena su neočekivano izgubili i košarkaši San Antonija koji su pred svojim navijačima poraženi od Memphisa sa 101:98. Gosti su u posljednje dvije i pol minute promašili čak četiri slobodna bacanja, no pobjedom im je ipak donio Shane Battier tricom 24 sekunde prije kraja susreta.

Spurse je ubila visoka linija Grizzliesa - Zach Randolph je upisao 25 koševa i 14 skokova, dok je Mark Gasol, mlađi brat najveće španjolske zvijezde Paua Gasola, dodao 24 poena i devet skokova. Kod domaćina su prednjačili Tony Parker sa 20 koševa i pet asista, te Tim Duncan sa 16 poena i 13 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo