NBA LEGENDA DALA NAJVEĆI MOGUĆI KOMPLIMENT DRAŽENU! / NBA LEGENDA DALA NAJVEĆI MOGUĆI KOMPLIMENT DRAŽENU!

Image
29.10.2015.
17:34
VOYO logo

Bivša zvijezda Indiana Pacersa je u razgovoru za Huff Post Live iznenadila Amerikance svojim izborom, jer prema mnogima, Curry je na putu postati najbolji šuter svih vremena u NBA ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dražen je imao najbrži izbačaj koji sam vidio'

"Dražen je bio najbolji šuter protiv kojeg sam igrao. Svi govore o tome kako Curry ima brz izbačaj. Ali, Petrović je imao najbrži izbačaj koji sam vidio u životu", kazao je Reggie Miller koji se umirovio 2005. godine.

U 15 godina NBA karijere Miller je zabio 2560 trica (39,5 posto), po čemu je drugi u povijesti, iza Raya Allena (2735 trica). Curry je u svojoj sedmoj sezoni, a trenutačno je na broju od 1196 trica. Dražen Petrović je u svoje tri godine u NBA ligi, igrajući za Portland i pogotovo Netse, ostavio duboki trag u najboljoj ligi svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što ga je činilo jedinstvenim je bio njegov rad nogu. Bio sam vrlo ponosan na način na koji sam izlazio iz blokova i kreirao svoje šuteve. Ali Dražen... nisam vidio ni jednog igrača koji je to radio kao on", dodao je Miller o Draženu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije ere teško je usporediti

Tako hrabru ocjenu nije se usudio dati ni bivši hrvatski izbornik Neven Spahija, veliki prijatelj pokojnog Dražena Petrovića, danas pomoćni trener u Atlanti. Kad smo ga nedavno, u razgovoru uoči početka NBA sezone, pitali za paralelu između Curryja i Dražena, Spahija je kazao kako je teško uspoređivati igrače iz različitih NBA era.

"Ono što Curry radi je nevjerojatno, a što je najzanimljivije, on takve stvari i trenira. Šut izvan ravnoteže, iz driblinga, s devet, deset metara. To dosad još nije viđeno, barem ne s tako visokim postotkom uspješnosti", kazao je Spahija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dražena se kao vrsnog šutera sjeća i LeBron James. Odgovarajući na pitanje tko je najbolji europski igrač svih vremena, zvijezda Cleveland Cavaliersa je izabrala Dražena Petrovića ispred Dirka Nowitzkog. "Impresionirao me Draženov šut", izjavio je 2013. godine na All Star utakmici LeBron, koji je bio dijete dok je Dražen igrao u NBA ligi.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo