ZA PAMĆENJE / Veličanstveni Ivica Zubac odigrao jednu od svojih najboljih utakmica ikad: Nadigrao je i Jamesa, Davisa, ma bio je prvo ime utakmice

Image
Foto: Profimedia

Ivica Zubac, Bojan Bogdanović i Dario Šarić noćas su po našem vremenu nastupili u NBA ligi. Zanimljivo, ali sva su tri košarkaša izgubila sa svojim klubovima, ali Zu je pritom oduševio košarkašku Ameriku

8.1.2024.
7:16
Profimedia
VOYO logo

Ivica ZubacBojan Bogdanović i Dario Šarić noćas su po hrvatskom vremenu nastupili u NBA ligi. Zanimljivo da su sva tri naša košarkaša izgubila sa svojim klubovima. Los Angeles Clippersi su na gostovanju izgubili u gradskom derbiju protiv Los Angeles Lakersa 106-103. Detroit Pistonsi su pali u Denveru rezultatom 131-114, dok su Šarićevi Warriorsi u svojoj dvorani poskliznuli se protiv Raptorsa 133-118.

Najbolju partiju pružio je Zu koji je odigrao najbolju utakmicu sezone i jednu od najboljih ikad u NBA ligi. Za 37 minuta na parketu ubacio je 22 poena uz čak 19 skokova. Ako gledamo općenito, Zubac je bio najbolji igrač utakmice. OVDJE pogledajte vrištanje američkog komentatora na jedan ludi potez Ivice, s kojim je oduševio. Velika partija za njega, šteta što je izgubio...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistika je jasna, Zubac je bio najbolji

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Hrvatske na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO

Uz Paula Georgea, u momčadi Clippersa je bio najbolji strijelac i uz to, bio je najbolji skakač. LeBron James je ubacio 25 poena uz 7 asistencija i 8 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zu je bio najbolji skakač utakmice. Bila je to za Ivicu Zubca najbolja partija sezone i ukupno 12 double-double sezone. Za napomenuti kako je protiv Lakersa Zubac imao šut iz igre 9-13, slobodna je gađao 4-4, uzeo je jednu blokadu i asistenciju. Imao je i dvije izgubljene lopte. Anthony Davis, jedan od najboljih centara lige, imao je 22 poena i 10 skokova. Dakle, Zubac je i njega nadigrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babo za Pistonse postigao 14 poena

Što se tiče Bojana Bogdanovića, on je ovog puta u porazu protiv NBA prvaka na gostovanju u Coloradu zabio 14 poena za 27 minuta. Šutirao je iz igre 6-12, za tricu 2-4. Nikola Jokić je ovog puta imao drugačiju ulogu. "Odlučio" je ponajbolji košarkaš svijeta, aktualni MVP finala prošle sezone NBA lige, asistirati, a ne zabijati, pa je imao samo 4 poena uz 16 asistencija i 7 skokova. Murray je briljirao sa 37 poena.

Image
LUDNICA U NBA /

Fantastični Ivica Zubac odigrao jednu od svojih najboljih utakmica ikad, James doživio najgori poraz u karijeri

Image
LUDNICA U NBA /

Fantastični Ivica Zubac odigrao jednu od svojih najboljih utakmica ikad, James doživio najgori poraz u karijeri

"Nikola Jokić pronalazio je svoje suigrače ovog puta, navodi ESPN pisanje AP-a. Bio je ovo 18. uzastopni poraz Pistonsa i season-high za Jamala Murrayja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jokić dodavao, razigravao, zabio samo 4 poena

Jokić je bio više asistent i igrač za blokade nego strijelac, uzeo je samo tri šuta i završio s četiri poena. Dvostruki MVP NBA lige izjednačio je rekord u karijeri s pet blokiranih šuteva između napada, čime je svojim suigračima omogućio lagane šuteve...

Imao je priliku za svoj rekord karijere od 18 asistencija, ali nije igrao u četvrtoj četvrtini...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neobična statistika za njega", rekao je Murray o svom pick-and-roll suigraču.

Pistonsi su pali na 1-19 u gostima, svojom jedinom pobjedom u gostima 27. listopada kod Charlottea. Jalen Duren predvodio je Detroit s 20 poena, dok je Alec Burks dodao 18. Cade Cunningham je imao tri poena prije nego što je otišao sredinom druge četvrtine s istegnutim lijevim koljenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić briljirao za 18 minuta

"Izgubili smo. Puno smo izgubili. Dakle, lagao bih kad bih rekao da sam sretan zbog bilo čega što se dogodilo u utakmici,” izjavio je Duren na pitanje kako je pomogao Jokiću da zadrži samo četiri poena.

"Još uvijek je utjecao na igru ​​i učinio je puno za svoju momčad", dodao je Duren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Šarić nastavio je svoje dobre partije u dresu Golden Statea. Jako mu odgovara igranje za Warriorse i, vjerujemo, klima u Kaliforniji. Protiv Toronta je njegova momčad izgubila u San Franciscu, ali Šarić je opet pokazao kako je itekako raspoložen i razigran. Za 18 minuta, samo 18, zabio je 11 poena, uzeo 4 asistencije, 5 skokova, dvije lopte, stavio dvije trice iz pet pokušaja, imao šut 4-10. OVDJE pogledajte sjajan potez Šarića i tricu.

Barrett je imao season-high 37 poena za Toronto, svoj rodni grad. Šuter Klay Thompson zabio je 25 koševa u noći kada je Curry promašio svojih prvih sedam šuteva i nije zabio tricu. Napokon je postigao svoj prvi koš na utakmici na polaganju s 8:42 do kraja treće četvrtine. Curry je zabio samo 9 poena, šutirao je 2-14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo