VEČER ZA PAMĆENJE U NBA LIGI: / Čudesni LeBron James predvodio Cleveland do preokreta kakav još nije viđen

Image
Foto: AFP, Joe Robbins

Košarkaši Clevelanda poveli su s 3-0 protiv Indiane u prvom krugu doigravanja NBA lige i još ih jedna pobjeda dijeli od plasmana u sljedeću rundu.

21.4.2017.
8:48
AFP, Joe Robbins
VOYO logo

Branitelji naslova su nakon dvije četvrtine okršaja u Indianapolisu gubili s 25 koševa razlike (49-74) da bi u nastavku utakmice kreirali preokret za povijest na krilima nezaustavljivog LeBrona Jamesa. Četverostruki najkorisniji igrač lige (MVP) okončao je utakmicu s 41 košem, 13 skokova i 12 asistencija, od čega je 28 poena upisao u drugom poluvremenu. U povijesti NBA doigravanja bilo je sedam triple-double učinaka s 40 ili više koševa, a dva su se dogodila u posljednja 24 sata (Westbrook i James).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James preskočio Bryanta

Najveći preokret u drugom poluvremenu u doigravanju dosad je držao Baltimore koji je davne 1948. nadoknadio minus 21 protiv Philadelphije. A osim Clevelanda, i sam James je promijenio ljestvice rekorda. Skočio je na treće mjesto poretka strijelaca u doigravanju, s 5669 koševa je preskočio Kobea Bryanta (5640). Također, Jamesu je ovo bila 20. uzastopna pobjeda u prvom krugu doigravanja čime je došao na diobu prvog mjesta u povijesti s trojicom bivših Lakersa (Michael Cooper, Magic Johnson, James Worthy). Pobijede li Cavaliersi i u nedjelju, LeBron će biti samostalno na vrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Memphis je domaćom pobjedom (105-94) smanjio zaostatak u seriji protiv San Antonija na 1-2. Mike Conley s 24 koša te Zach Randolph i Marc Gasol s po 21 predvodili su Grizzliese, dok su Kawhi Leonard s 18 poena i LaMarcus Aldridge sa 16 koševa i 11 skokova bili najbolji kod poraženih Spursa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milwaukee je pred svojim navijačima svladao Toronto sa 104-77 i poveo s 2-1 u seriji. Khris Middleton s 20 i Giannis Antetokounmpo s 19 poena bili su prva imena kod Bucksa, dok su kod Raptorsa najefikasniji s po 13 koševa bili Kyle Lowry i Delon Wright. Bucksi čekaju plasman u drugi krug doigravanja još od 2001. godine, čini se da su sada na dobrom putu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo