VELIKI PODVIG HRVATSKE! / Čudesni Bogdanović uništio Brazilce i utišao punu Carioca Arenu

Image
Foto: AFP, MARK RALSTON

Hrvatska košarkaška reprezentacija u trećem je nastupu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru pobijedila domaćina Brazil s 80-76 i sasvim se približila plasmanu u četvrtfinale.

11.8.2016.
19:09
AFP, MARK RALSTON
VOYO logo

BRAZIL - HRVATSKA 76-80

BRAZIL: Neto, Felicio, Benite, Huertas, Garcia, Giovannoni, Hilario, Marquinhos, Barbosa, Lima, Hettsheimeir, Luiz

HRVATSKA: Babić, Krušlin, Stipčević, Simon, Hezonja, Šarić, Ukić, Planinić, Bilan, Šakić, Arapović, Bogdanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Izabranike Aleksandra Petrovića do pobjede je predvodio briljantni Bojan Bogdanović koji je zaključio dvoboj s 33 koša. Iz igre je imao šut 10-16, a tome je dodao i šest skokova te tri asistencije. Dobru je podršku imao i u Dariju Šariću koji je upisao 15 koševa, sedam skokova i tri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je pomalo nervozno ušla u utakmicu što su Brazilci iskoristili za vodstvo 7-2 i 9-4. No, vrlo su brzo stvari sjele na svoje mjesto, a naša je reprezentacija završila prvu četvrtinu s vodstvom 19-17.

Serija 9-0 u trećoj četvrtini

Na krilima Bogdanovića i Šarića Hrvatske se vrlo brzo na početku druge četvrtine odvojila i na veliki odmor otišla s vodstvom 41-31. Bogdanović je do odmora na kontu imao 16 koševa, a Šarić osam poena i četiri skoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku nastavka Brazilci su očekivano napravili veliki pritisak i ubrzo smanjili na minus četiri, ali nije to demoraliziralo naše košarkaše. Serijom 9-0 odjurila je Hrvatska na 55-41, a do kraja treće dionice Brazilci su smanjili na 50-59.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja je četvrtina donijela veliku dramu. Približili su se domaćini najprije na 64-67, potom je Hrvatska tricama Bogdanovića i Šarića opet došla do plus devet (75-66), da bi i Brazilci uzvratili s dvije brze trice i uveli utakmicu u neizvjesne vode. No, naši košarkaši ni u jednom trenutku nisu ispuštali prednost i u zadnjim minutama punim slobodnih bacanja došli do velike pobjede.

U subotu protiv Nigerije

Dodajmo još da je Ukić upisao sedam poena, a po šest su dodali Hezonja, Simon i Bilan. Kod Brazilacaje najefikasniji bio Leandro Barbosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku za dva dana očekuje dvoboj protiv najslabije momčadi skupine Nigerije. U slučaju pobjede četvrtfinale bi i matematički bilo osigurano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo