PETI BUBANJ / Uskoro poznato s kime će se hrvatska košarkaška reprezentacija suočiti u kvalifikacijama za OI

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Na svakom izlučnom turniru nastupit će po šest reprezentacija, podijeljenih u dvije skupine, od kojih će dvije najbolje po skupini ući u polufinale, a samo pobjednici turnira će izboriti plasman na OI u Parizu iduće godine

23.11.2023.
23:16
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

U ponedjeljak, 27. studenog u Kući košarke Patrick Baumann u švicarskom Miesu s početkom u 18 sati, održat će se ždrijeb olimpijskih kvalifikacija u kojima će sudjelovati i hrvatska košarkaška reprezentacija.

Image
RUKOMETNA ELITA /

Hrvati ugradili svaki po tri gola: Wisla poražena, Načinovićev Montpellier slavio

Image
RUKOMETNA ELITA /

Hrvati ugradili svaki po tri gola: Wisla poražena, Načinovićev Montpellier slavio

U ždrijebu će biti 24 reprezentacije koje su podijeljene u šest jakosnih skupina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski košarkaši su u petom "bubnju" zajedno s reprezentacijama Obale Bjelokosti, Angole i Filipina, dok su u najjačem "razredu" Španjolska, Latvija, Litva Slovenija.

Reprezentacije će biti podijeljene na četiri turnira koji će se igrati od 2. do 7. srpnja 2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svakom izlučnom turniru nastupit će po šest reprezentacija, podijeljenih u dvije skupine, od kojih će dvije najbolje po skupini ući u polufinale, a samo pobjednici turnira će izboriti plasman na OI u Parizu iduće godine.

Na svakom turniru mogu nastupiti najviše tri europske momčadi, najviše jedna reprezentacija iz Azije i Oceanije, te najviše jedna iz Afrike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini turnira bit će proglašeni istog dana nakon sjednice Izvršnog odbora FIBA-e, a nagađa se kako će se turniri održati u Španjolskoj, Grčkoj, Latviji i Portoriku.

Olimpijske igre u Parizu održat će se od 26. srpnja do 11. kolovoza, a uz domaćina Francusku plasman na košarkaški turniru osigurali su i SAD, Kanada, Australija, Južni Sudan, Japan, Srbija i Njemačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo