UČENIK NADMAŠIO UČITELJA: / Mršićeva Cedevita šokirala Repešin Armani!

Image

Košarkaši Cedevite još jednom su šokirali u Euroligi! Dakako, pozitivno. Mršićeva momčad skinula je i drugi veliki skalp, možda i najslađi, protiv svog bivšeg trenera Jasmina Repeše.

5.11.2015.
22:37
VOYO logo

Druga je to velika pobjeda u nizu, jer je Cedevita u prošlom kolu nadigrala i Anadolu Efes, Darija Šarića i DuduIvkovića. Veljko Mršić odlučio je uoči tog dvoboja u Istanbulu iz momčadi izbaciti Tomislava Zubčića, a taj potez kao da je povezao Cedevitine redove. Jasmin Repeša morao je nakon utakmice stisnuti ruku svom učeniku Veljku Mršiću koji mu je prošle sezone bio pomoćni trener, ali i sinu Dini koji je već drugu sezonu asistent u Cedeviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babić tricom prelomio utakmicu

Cedevita je odlično ušla u susret i nakon prve četvrtine imala je 10 koševa viška (21:11). U drugoj četvrtini Talijani su zaigrali bolje smanjivši rezultat, pa se na veliki odmor otišlo s prednošću gostiju 35:30. Repešina momčad je u trećoj četvrtini uspjela preokrenuti rezultat i povesti 41:39, no Cedevita je uzvratila i tri minute prije kraja četvrtine imala je vodstvo 49:45. Ipak, na koncu treće četvrtine domaćin je imao koš viška (50-49).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjoj dionici Milano je poveo 58:53, no uzvratila je Cedevita stigavši do prednosti 65:61. Ključne poene u novoj velikoj pobjedi postigao je Luka Babić, ubacivši tricu za 70:63 tri minute do kraja.

Kod Cedevite najefikaniji je ponovno bio Miro Bilan sa 16 poena, James White je dodao 15, Babić 13, odlični Marko Arapović 11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simon 16 poena

Za domaćine, čiji je poraz iz prvog reda gledao vlasnik kluba, modna legenda Giorgio Armani, Alessandro Gentile postigao je 19, a Kruno Simon 16 poena. Oliver Lafayette dodao je 14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita je u skupini B na omjeru 2-2, a u sljedećem kolu igra protiv Perasovićeve Kutxe Laboral.

Perasović slavio u produžetku

U ostalim utakmicama skupine B, produžetak se igrao u Vitoriji, a nakon dodatnih pet minuta slavila je Kutxa Laboral protiv Anadolu Efesa sa 92:90. Olympiacos je uvjerljivo nadigrao Limoges 75:49.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini A, Real je svladao Bayern 101:99, dok je Khimki bio bolji od Strasbourga s 88:62.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo