TRENER ODUŠEVLJEN HRVATOM: / 'S rookiejima nikad ne znate, ali za njega je nebo granica'

Image
Foto: Screenshot: Youtube

NBA sezona kreće krajem listopada, a navijači Orlando Magica s nestrpljenjem očekuju debi Marija Hezonje kojega je klub s Floride ove godine izabrao kao petog na draftu.

1.10.2015.
18:43
Screenshot: Youtube
VOYO logo

"Za Marija je samo nebo granica, ne krijemo da puno očekujemo od njega. Pravi je atleta, ima odličan šut i pregled igre", nahvalio je trener Orlanda 20-godišnjeg Hezonju, ali i upozorio:

Treba se prilagoditi na snagu i brzinu u NBA ligi

"S rookiejima se nikad ne zna, ne možete unaprijed znati kako će reagirati na snagu i brzinu koje vladaju u NBA ligi. No, Mario je već igrao profesionalnu košarku, tako da je tu u prednosti u odnosu na igrače koji dolaze sa sveučilišta", dodao je Skiles.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastupi za hrvatsku reprezentaciju na Eurobasketu za Hezonju su bili "toplo-hladno", kao i igra cijele Perasovićeve momčadi.

"Hezonja zna ući u reket bez jasne ideje što želi napraviti. Ponekad ispadne van kontrole, što je tipično za mlade igrače poput njega. To je razumljivo", smatra Skiles.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Baš takav profil igrača nam je trebao'

A novog suigrača nahvalili su suigrači Nikola Vučević i Victor Oladipo.

"Fizički je moćan, mlad i brz, savršeno će se uklopiti u našu momčad. Svojim će šutom raširiti reket, stvoriti i suigračima situacije za postizanje koša", kazao je Oladipo, a Vučević dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Baš nam je nedostajao takav igrač u kompoziciji momčadi posljednjih godina. Trebao nam je krilni igrač koji dobro šutira, ima i prodor te je sjajan atleta".

Na Eurobasketu s prosjekom od 6.7 poena

Hezonja je na Eurobasketu najčešće startao u petorci, a za 21.5 minutu u prosjeku postizao je 6.7 poena, imao 4.3 skoka i 1.2 asistencije. Pogodio je šest od 22 šutirane trice (27.3 posto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Ljetnoj ligi, mladi Dubrovčanin i bivši član Barcelone, sjajno se predstavio u dresu Orlanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo