THOMPSON I CURRY DOVELI GOLDEN STATE DO IZJEDNAČENJA: / Torontu oduzeta prednost domaćeg terena

Image
Foto: Profimedia, Press Association

Izuzetno bitna pobjeda u finalu

3.6.2019.
8:10
Profimedia, Press Association
VOYO logo

Košarkaši Golden Statea pobijedili su kao gosti Toronto sa 109-104 u utakmici odigranoj u Scotiabank Areni i na taj način izjednačili rezultat na 1-1 u finalnoj seriji NBA doigravanja, oduzevši Raptorsima prednost domaćeg terena.

Image
Foto: Profimedia, Press Association

Danny Green, Klay Thompson

Kod Golden statea najefikasniji su bili Klay Thompson s 25 i Stephen Curry s 23 poena, a kod Toronta Kawhi Leonard s 34 poena. Drugi najučinkovitiji kod Toronta bio je Fred VanVleet sa 17 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači Toronta su na poluvrijeme otišli sa pet koševa viška (59-54), ali branitelji naslova su odlično odgovorili u trećoj dionici, napravili su seriju 18-0 i došli do prednosti 72-59. Do kraja utakmice Golden State je stalno bio u vodstvu, pet i pol minuta prije isteka vremena imao je 12 koševa viška (106-94), ali domaćini su se uspjeli vratiti i 27 sekundi prije kraja došli su na samo dva koša minusa (104-106). No, Andre Iguodala, koji je bio MVP finala 2015., sedam sekundi prije kraja pogodio je tricu i time odlučio utakmicu.

Durant već u sljedećoj utakmici?

Klay Thompson je u posljednjoj četvrtini ozlijedio stražnju ložu lijeve noge, ali nakon susreta je izjavio da će biti spreman za treću utakmicu. U sljedećoj utakmici, kada će Golden State biti domaćin, mogao bi zaigrati i Kevin Durant, koji još uvijek nije počeo trenirati sa suigračima, ali u taboru Warriorsa su optimistični glede njegovog oporavka od ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak u četvrtak

Treća utakmica finala bit će odigrana u Oracle Areni u Oaklandu u noći sa srijede na četvrtak, u 3 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu. I u četvrtoj utakmici, koja je na rasporedu dva dana poslije, Golden State će biti domaćin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo