Što se igrači međusobno više dodiruju, to su bolji!

To je zaključak do kojeg je došao ugledni Wall Street Journal prateći ponašanje košarkaša Dallas Mavericksa i Miami Heat tijekom finalnih utakmica NBA doigravanja.

12.6.2011.
21:39
VOYO logo

Wall Street Journal je zaključio da je Dallas u NBA finalu uspješniji od Miamija zato što se njegovi igrači međusobno više dodiruju bodreći se, grleći, tapšajući, sudarajući se prsima, 'dajući si pet'...

Mavericksi su se samo u prve tri utakmice dodirnuli čak 250, dok su košarkaši Miamija bili dvostruko slabiji (134) u međusobnim pozdravima, bodrenjima, tapšanjima i ostalom. Je li to doista razlog boljim igrama teksaške momčadi, možda ćemo saznati već noćas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesta utakmica finala NBA doigravanja igra se u noći s nedjelje na ponedjeljak, a košarkašima Dallasa je potrebna još samo jedna pobjeda kako bi ostvarili životni san svog 'ludog' predsjednika Marka Cubana.

Da je čovjek pomaknut, najbolje oslikava podatak da je u svojih 11 godina u NBA ligi zbog 13 incidenata platio 1,7 milijuna dolara kazni uglavnom zbog dugog jezika. Najveća kazna koju je Cuban platio bilo je pola milijuna dolara 2002. jer je javno kritizirao suce nakon utakmice svojih Mavsa i Spursa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapravo, rekao je da šefu NBA sudaca ne bi dao ni da vodi neki lokal Dairy Queena, fast-food lanca. Ta izjava uvrijedila je djelatnike Dairy Queena pa je morao jedno poslijepodne voditi jedan od tih lokala.

Četvrt milijuna dolara platio je i 2006. godine, nakon pete utakmice NBA finala (baš protiv Miamija), jer je uletio na parket i ondje izrazio svoje nezadovoljstvo suđenjem. Vikao je na suce, ali i na NBA komesara Davida Sterna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve te kazne zaboravit će se isti čas kada i ako Nowitzki, Kidd i društvo podignu pehar namijenjen NBA prvaku. Tada će sve na ovom svijetu za kontroverznog vlasnika Mavericksa biti - nebitno.

Vezani članci:

arti-201106100091006 arti-201106060236006 arti-201106030110006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo