STEPH CURRY JE NAJBOLJI ŠUTER SVIH VREMENA? / Ovo daje za pravo onima koji tvrde da je ispred Birda, Millera, Dražena...

Image
Foto: AFP

Curry je u utakmici protiv Brooklyn Netsa u svoje vlasništvo uzeo još jedan šuterski rekord

29.10.2018.
8:35
AFP
VOYO logo

Stephen Curry se iz utakmice u utakmicu trudi dati odgovor na pitanje tko je najbolji šuter u povijesti NBA lige, a svojim partijama za pravo daje onima koji njega guraju na vrh tog poretka. Neki će reći da je to bio Larry Bird, neki u prvi plan gurnuti Raya Allena, a neki braniti mišljenje da je riječ o Reggieju Milleru. On sam kazat će da nikad nije vidio boljeg od Dražena Petrovića.

Rekord

Kako bilo, Curry je u utakmici Brooklyn Netsa i svojih Golden State Warriorsa u svoje vlasništvo uzeo još jedan šuterski rekord. Naime, aktualni prvaci odigrali su sedmu ovosezonsku utakmicu, slavili u njoj 120-114, a Curry pomogao da se to dogodi učinkom od 35 poena i sedam skokova. Ubacio je sedam trica, a time postao i prvi košarkaš u povijesti NBA lige koji je vezao sedam utakmica na kojima je najmanje pet puta pogađao iza crte za tri poena u svakoj od njih. Posebno se u tom nizu ističe 11 ubačenih trica iz 16 pokušaja Washingtonu samo četiri dana prije ove utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pobjedi protiv Netsa odličan je bio i Kevin Durant s 34 ubačena koša, osam uhvaćenih lopti pod obručima i šest asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bender na klupi, Dončić solidan

Dragan Bender ostao je na klupi u novom porazu Phoenix Sunsa. Stigao je on ovaj put na gostovanju kod Oklahoma City Thundera koji su do premijerne pobjede u sezoni stigli rezultatom 117-110 uz 20 poena, 15 skokova i četiri osvojena lopte Nerlensa Noela. Sve ovo je bivši košarkaš Philadelphije i Dallasa ostvario za nepunih 26 minuta u igri. Russell Westbrook je dodao 23 uz devet skokova i sedam asistencija.

Slovenski rookie Luka Dončić ubacio je 14 koševa, imao šest skokova, pet asistencija, ali i pet izgubljenih lopti u porazu Dallas Mavericksa od Utah Jazza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Brooklyn Nets - Golden State Warriors 114-120 Dallas Mavericks - Utah Jazz 104-113 Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns 117-110 LA Clippers - Washington Wizards 136-104

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo