NBA / Startala je finalna serija Zapadne konferencije: Uvjerljivo slavlje Warriorsa protiv Dallasa

Image
Foto: PROFIMEDIA

Prvi strijelac bio je Stephen Curry s 21 poenom, a tome je dodao 12 skokova i četiri asistencije. Andrew Wiggins je postigao 19 uz pet skokova i tri dodavanja.

19.5.2022.
8:41
PROFIMEDIA
VOYO logo

Košarkaši Golden Statea Warriorsa poveli su 1-0 protiv Dallasa, u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige. Na domaćem parketu Golden State je slavio sa 112-87 u prvom susretu.

Na kraju prvog djela, pobjegli su na devet razlike (54-45), dok je potpuni odmak uslijedio u trećoj četvrtini kada je domaćin napravio seriju 10-0. Pretvorio je 54-47 u 64-47 te je konstantno do kraja držao dvoznamenkastu prednost za ugodni start ove finalne serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NBA /

Preokret Warriorsa u četvrtoj utakmici playoffa: Steph Curry ispisao povijest

Image
NBA /

Preokret Warriorsa u četvrtoj utakmici playoffa: Steph Curry ispisao povijest

Petorka Golden Statea bila je ujednačena te su svi njeni igrači zabili dvoznamenkasti broj poena, plus, dvojica igrača s klupe (Poole 19 i Porter Jr. 10). Prvi strijelac bio je Stephen Curry s 21 poenom, a tome je dodao 12 skokova i četiri asistencije. Andrew Wiggins je postigao 19 koševa uz pet skokova i tri dodavanja, dok je Klay Thompson ubacio 15 uz pet skokova i četiri asistencije.

Luka Dončić je predvodio Dallas s 20 poena, ali uz šut 6-18 i tek 3-10 za tri poena. Isto tako, Dončić je tijekom utakmice izgubio sedam lopti, a ostvario je sedam skokova i četiri asistencije. Od strane domaćina, potpuno je zaustavljen tijekom drugog poluvremena. Spencer Dinwiddie je ubacio 17 koševa, dok je Jalen Brunson uz 14 poena imao loš šut iz igre 6-16, a ostao je i bez ubačaja za tri poena (0-5). Dallas je imao vrlo loš šut tijekom cijelog ovog uvodnog ogleda pa su gosti iz Teksasa ukupno iz igre gađali 31-86 (36 posto), a za tri poena 11-48 (23 posto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga utakmica Golden Statea i Dallasa opet se igra u San Franciscu, u noći s petka na subotu po srednjoeuropskom vremenu, dok će u noći s četvrtka na petak drugu utakmicu finala Istoka odigrati Miami i Boston. U toj seriji Miami je poveo 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo