Stari dužnici Slovenci pali u vlastitom dvorištu

Nakon što su hrvatski košarkaši na turniru Ex-Yu reprezentacija uvjerljivo svladali Crnu Goru, pali su i domaćini Slovenci.

9.8.2011.
1:57
VOYO logo

Nešto više od 20-tak dana ostalo je do Europskog prvenstva u Litvi, a sudeći po formi i predstavama koje prikazuju hrvatski košarkaši na ovom turniru, mogli bi reći kako je Vrankovićeva momčad konačno spremna za velike domete.

Stari hrvatski dužnik, Slovenija, konačno je svladana, i to to pred svojom publikom. Vranković na terenu nije imao izrazito raspoloženog strijelca, ali je imao sjajan momčadski duh koji je 'grizao' u obrani, a u napadu tražio što jednostavnija rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji strijelac naše reprezentacije bio je zagrebaš Krunoslav Simon koji je ubacio 15 poena, a 11 je nadodao Bojan Bogdanović.

I baš je Simon sjajno otvorio prvu četvrtinu, postigao je 8 koševa, no odlični Lorbek nije dao Hrvatskoj da ode na osjetniju prednost.. U drugoj dionici, domaćini su otišli na velikih plus 9, no do kraja poluvremena, Vrankovićevi dečki se vraćaju na zaostatak od 2 koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjednačena borba nastavila se i trećoj četvrtini, Lorbek je gurao Slovence, a tricama Bogdanovića i Popovića, naši su reprezentativci držali priključak. U posljednjih 10 minuta sjajna hrvatska obrana i kombinatorna igra u napadu donijela je konačnu pobjedu.

To se najbolje vidjelo u posljednjem trenutcima utakmice kada su domaćini nakon Bogdanićevih ubačaja sa linije slobodnih bacanja krenuli u posljednji napad, a odlična obrana naših igrača nije dozvoli ni da upute šut prema košu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku u posljednjem, odlučujućem susretu čeka Srbija, još jedan stari dužnik s kojim smo nekoliko puta s terena odlazili s dresom preko glave.

Vezani članci:

arti-201108080330006 arti-201108080635006 arti-201108070279006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo