SPREMA SE UŽASNO SNAŽAN DRAFT U NBA LIGI: / Amerikanci kao prvog vide Dončića, evo gdje smještaju igrača Cedevite

Image
Foto: AFP

Jedan od najcjenjenijih ovakvih izbora, na prvo mjesto smješta Slovenca Luku Dončića

21.2.2018.
12:33
AFP
VOYO logo

U tradicionalnom "Mock draftu ESPN-a" novinar Jonathan Givony objavio je predviđanje za draft koji se održava ovog ljeta u Barclays Centru u Brooklynu.

BOGDANOVIĆ OBJASNIO AMERIKANCIMA: ‘Ovaj prostor je bogat talentom, bili bi najbolji da se Jugoslavija nije raspala’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najcjenjenijih ovakvih izbora, na prvo mjesto smješta Slovenca Luku Dončića. Prema trenutačnom stanju stvari igrač Real Madrida završio bi kod hrvatskog reprezentativca Dragana Bendera u Phoenix Sunsima. Ovo je veliko priznanje i za europsku košarku jer je ovaj draft jedan od najboljih u posljednjih nekoliko godina. Zadnji prvi izbor iz Europe na NBA draftu bio je Andrea Bargnani 2006. godine kada ga je izabrao Toronto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugo mjesto smještaju sjajnog visokog igrača Arizone DeAndrea Aytona koji igra na poziciji centra i krilnog centra. Prosječno na koledžu zabija 19.7 poena uz 10.9 skokova, a mogao bi završiti u Atlanta Hawksima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPEKTAKULARNA VEČER U LOS ANGELESU: Novak iskopirao Vincea Cartera i uzeo naslov u zakucavanjima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mohamed Bamba je treći na toj listi. Nastupa za Sveučilište Teksas, a hvaljen je zbog atletskih predispozicija i raspona ruku. Predviđaju mu odlazak u Sacramento Kingse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među prvih deset tu su još talentirani Jaren Jackson Jr., Marvin Bagley III, Michael Porter Jr. i dalekometni tricaš Trae Young.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od igrača s ovih prostora možemo spomenuti i Džanana Musu. Bosanskohercegovački reprezentativac i igrač Cedevite trebao bi biti 16. pick i zaigrati za Portland gdje mu igra sunarodnjak Jusuf Nurkić. Blazersima treba dubine na poziciji krila i Musa se nameće kao logično rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo