Španija prejaka za Srbiju (VIDEO)

Ubedljiv poraz košarkašica Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva

28.6.2013.
18:47
VOYO logo

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ipak nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva u Francuskoj, pošto je izgubile od selekcije Španije rezultatom 88:69 (19:7, 29:21, 21:14, 19:27).

U drugom polufinalnom okršaju sastaju se domaćin turnira Francuska i Turska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranice Marine Maljković i pored ubedljivog poraza nemaju za čim da žale, jer su plasmanom među četiri reprezentacije Starog kontinenta napravile istorijski uspeh i obezbedile vizu za Svetsko prvenstvo.

Naše košarkašice su loše ušle u meč i u prvih pet minuta nisu uspele da postignu nijedan koš, dok su Španjolke brzim napadima povele 10:0. Na kraju prve četvrtine bilo je 19:7 za Španiju, a situacija se nije promenila ni u nastavku polufinalne utakmice, pa je prednost naših protivnica iznosila i 20 razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredinom treće četvrtine ostali smo bez kapitena Milice Dabović, koja je posle četvrte lične, dobila i tehničku grešku zbog prigovora. Kako je meč ulazio u završnicu Španjolke su polako povećavale prednost, pošto su u poslednjih deset minuta ušle sa vođstvom od 69:42. Srbija je u četvrtoj četvrtini malo popravila utisak i smanjila visoku razliku, ali to je bilo nedovoljno za preokret.

Najefikasnije u našoj reprezentaciji bile su Rad i Butulija sa po 15 poena, dok su u španskom timu najbolje bile Litl sa 22 i Uvina sa 19 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/HV9mcvTPabQ

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo