SP U KOŠARCI, SRBIJA - SAD 94:89: / Smatrali su ih favoritima za zlato, ali borili su se u razigravanju za peto mjesto i Srbija je pobijedila

Image
Foto: Profimedia, Zuma Press

Na Svjetskom prvenstvu vodi se borba za plasman od osmog do petog mjesta

12.9.2019.
14:58
Profimedia, Zuma Press
VOYO logo

Košarkaši Srbije pobijedili su reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 94:89 u razigravanju za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kini. Reprezentacije Srbije i SAD-a uoči natjecanja smatrane su favoritima za zlatnu medalju, ali svoj put na natjecanju te su ekipe završile već u četvrtfinalu.

Prvo je Argentina priredila pravu senzaciju i u utorak izbacija Srbiju, a dan kasnije Francuska je izbacila SAD koji je na natjecanju došao u poprilično oslabljenom sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, AFP
Image
Foto: Profimedia, AFP

SAD - Srbija

Srbija je izvrsno počela utakmicu i dobila prvu četvrtinu s 32:7, a Amerikanci su smanjili u drugoj četvrtini pa je prvo poluvrijeme završilo 44:40 za Srbiju. I početak drugog djela pripao je Amerikancima koja je taj period dobila 28:27. U posljednjoj četvrtini Srbija je sačuvala prednost te čak je i malo povećala za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji kod Srbije bio je Bogdan Bogdanović s 28 ubačenih poena, a kod Amerikanaca Harrison Barnes je postigao 27 poena.

Odmah nakon završetka ovog susreta počela je druga utakmica u razigravanju za peto mjesto u kojoj se sastaju ekipe Poljske i Češke, a Srbija će za peto mjesto igrati s boljim iz tog susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo