ŠOK ZA VODEĆU MOMČAD ISTOKA: / Boston Celticsima presudio dvojac iz najgore momčadi lige, poznat po tučnjavi na trenigu

Image
Foto: AFP

Houston Rocketsi nastavili sjajnu seriju, Boston Celticsi pali u Chicagu

12.12.2017.
8:42
AFP
VOYO logo

Vodeća momčad Zapadne konferencije NBA lige i dalje su Houston Rocketsi koji su u noći na utorak upisali desetu uzastopnu pobjedu. S druge strane, iznenađenje na Istoku. Prvoplasirana momčad konferencije poražena je kod dosad najslabije momčadi lige, Chicago Bullsa.

Nošeni učinkom karijere Clinta Capele (28 poena) i novom dobrom napadačkom partijom Jamesa Hardena koji je dvanaest od svojih ukupno 26 poena ubacio u nizu u posljednjoj četvrtini utakmice (imao i 17 asistencija što je izjednačenje osobonog rekorda i šest osvojenih lopti), Rocketsi su slavili 130-123 u ogledu protiv New Orlean Pelicansa koji su bili lišeni pomoći Anthonyja Davisa. Odlični su u poraženoj momčadi bili Jrue Holiday (37 koševa), E'Twaun Moore (36 poena) i DeMarcus Cousins (24 koša, 14 skokova i osam asistencija), kao i Rajon Rondo koji je učinkom od 13 poena i po dvanaest skokova i asistencija stigao do triple-doublea. Imao je i osam izgubljenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirotić i Portis mogu zajedno

Nikola Mirotić i Bobby Portis, suigrači u dresu Chicago Bullsa, imali su vatren ulazak u sezonu. Tučnjava na treningu rezultirala je frakturom kosti lica španjolskog krilnog centra zbog koje je propustio uvodne 23 utakmice u sezonu, a Portis je sve platio suspenzijom od osam utakmica. U noći na utorak dokazali su da mogu i surađivati što je odvelo momčad do treće uzastopne pobjede i tek šeste u sezoni. Ostvarena je ona protiv vodeće momčadi Istočne konferencije, no valja znati da su Boston Celticsi odigrali utakmicu bez Kyriea Irvinga i Marcusa Morrisa. Kako bilo, Mirotić je ogled završio s 24 poena i osam uhvaćenih lopti, a Portis dodao učinak karijere od 23 poena u isto toliko odigranih minuta. Za Boston je u uvjerljivom 85-108 porazu najviše ubacio Al Horford, 15 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Chicago Bulls - Boston Celtics 108-85

Houston Rockets - New Orleans Pelicans 130-123

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Memphis Grizzlies - Miami Heat 82-107

Oklahoma City Thunder - Charlotte Hornets 103-116

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 111-104

LA Clippers - Toronto Raptors 96-91

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo