'Sočno sam izvrijeđao Dražena Petrovića!'

Ponovno je oživljena već zaboravljena priča o svađi legende srpske košarke Saše Đorđevića i nedodirljivog velikana Dražena Petrovića.

31.3.2011.
14:43
VOYO logo

Bivši srpski košarkaš Saša Đorđević imao je blistavu karijeru. Igrao je za Portland TrailBlazerse, Real Madrid, Barcelonu, bio je u svoje vrijeme jedan od najboljih europskih playmakera, ali imao je tu nesreću da je igrao u vrijeme Dražena Petrovića.

Premda nisu igrali na istoj poziciji, Đorđević je bio čisti play, a Dražen bek šuter, dvojica igrača nisu se podnosila. Đorđević tvrdi da ga je iz tadašnje jugoslavenske reprezentacije izbacio upravo Dražen, iako ga je zapravo izbornik Dušan Ivković izostavio s popisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro, ja ta­ko mislim. Ne znam da li me ni­je uzeo zbog toga, ali Dražen mi je pred kraj sezo­ne re­kao u lice, u play offu: 'Ma­li, za­pamti­t ćeš kad si igrao u re­prezenta­ciji.' Tu sam ga ja iz­vrijeđao sočno i moćno, ali ni­sam uka­pi­rao da je to u njegovoj moći."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je tog fatalnog 7. lipnja 1993. godine Dražen poginuo, sve se okrenulo.

"Bio sam jako loše. Znam da sam dva sa­ta pre­plakao. Bez obzira što je postojao baš jak rivalitet između nas. Dok je bio ovdje u vojsci, izlazi­li smo zajedno i bili prijatelji. Imao je čak i lijepih riječi za me­ne. Re­kao mi je da je šteta što igram u Parti­zanu s toli­ko reprezentativaca i da bih, da sam u ne­kom klubu kao što je Šibenka u ko­joj je on ta­da igrao, imao mno­go vi­še mje­sta. Imali smo jako dobar odnos i u re­pre­zen­ta­ci­ji, osim tog du­e­la ko­ji je prois­te­kao iz ri­va­liteta s njim i s njego­vim bra­tom na terenu. Tu je stalno bi­lo nekih čarki, udaraca, košarkaških konflikata, ali to je normalno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S dru­ge stra­ne Dra­žen je svi­ma na­ma bio putokaz – ka­ko se postiže uspjeh, ka­ko se tre­ni­ra, ko­li­ko po­sve­ćen mo­raš biti svom cilju i koli­ko mo­žeš dati momčadi. On je stvarno želio biti savršen, najbolji, imao je tu je­zi­vu, je­zi­vu že­lju za pobjedom, stra­ho­vi­tu ambi­ci­ju… I to što je se­bi za­cr­tao, to je i do­sti­gao u kraj­njem slučaju, bez ob­zi­ra što je imao ma­lo kra­ću karijeru ne­go što je mogla bi­ti. Si­gur­no je­dan od naj­bo­lja tri igra­ča s ovih pro­sto­ra svih vreme­na", zaključio je Đorđević u razgovoru za portal winestyle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo