Tomić jako dobar / Dva Hrvata, 36 poena i - dva promašaja: Simon odigrao najbolju utakmicu karijere u Euroligi

Image
Foto: Euroleague

Nikad dosad Kruno Simon nije zabio toliko poena na euroligaškim parketima koliko jest Gran Canariji u 22. kolu Eurolige

7.2.2019.
22:55
Euroleague
VOYO logo

U tjednu u kojemu je odlučio turski derbi dva euroligaša s Darussafakom, kojoj je stavio 26 poena u ponedjeljak, Kruno Simon odigrao je najbolju utakmicu karijere u Euroligi, barem kada su u pitanju poeni. U 34. godini.

Hrvatski reprezentativac krenuo je s deset poena u nepunih pet minuta, u trećoj je četvrtini dodao 11 i na kraju se zaustavio na 25 poena. Usto je uhvatio četiri skoka, podijelio tri asistencije, ukrao dvije lopte i izgubio četiri za 27 minuta na parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom je promašio tek jednu loptu (4/4 za jedan, 3/3 za dva, 5/6 za tri), što mu je donijelo valorizaciju od 34 (druga najveća, 35 imao prije pet godina za Lokomotiv Kuban) i kada se na to doda 18 Larkinovih i 16 Micićevih, jasno je da Efes nije imao problema s ekipom dna ljestvice kakva je Gran Canaria koja je početkom drugog dijela imala +5, a završila na -19.

"Lijepo je biti u dobroj formi jer sada slijedi Kup", rekao je vrući i zadovoljni Simon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I drugi Hrvat prve večeri 22. kola, Ante Tomić, bio je slavljeničkog raspoloženja jer je njegova Barcelona sredila Žalgiris koji se u Blaugrani još malo udaljio od prvih osam.

Dubrovčanin je igrao nepunih 19 minuta i uz šest skokova i tri asistencije zaustavio se na 11 poena uz 5/5 iz igre i 1/2 s linije slobodnih bacanja. Dakle, za 36 poena dvojica Hrvata promašila su - dvije lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je ostao na 55 poena u prošlom kolu s Barcelonom, najmanje ikad kod kuće u Euroligi, Olympiakos je Tel-Avivu zabio tek devet više. I, jasno, nije mogao pobijediti premda je Maccabi postigao 65, ali ispalo je dovoljno jer je četiri sekunde prije kraja Wilbekin pokazao još jednom zašto je jedan od najplaćenijih igrača u Europi pogodivši svoj 17. poen za trijumf Ponosa Izraela poništivši 32 kombinirana poena Spanoulisa i Williams-Gossa. I, da, vjerovali ili ne, a morate, nakon deset godina srušio Grke u Izraelu.

Norris Cole pružio je možda i najbolju partiju otkako je u Podgorici, uz 20 poena imao je i 11 asistencija, no pred prisustvom šefa Eurolige Jordija Bertomeua Budućnost je u Morači izgubila od Himkija, što je i očekivano kada primite 98 poena. Ili 11 u 48 sekundi. Toliko prije kraja momčad Jasmina Repeše vodila je s 88:87 i uspjela izgubiti s osam razlike jer je tako najviše odlučio Mickey (25 poena).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Euroliga, 22. kolo:

Budućnost - Himki 90:98
Maccabi - Olympiakos 65:64
Anadolu Efes - Gran Canaria 93:74
Barcelona - Žalgiris 78:72

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo