SENZACIONALAN TRANSFER U NBA LIGI: / Zašto su se Clippersi odlučili riješiti svojeg najboljeg igrača?

Image
Foto: AFP, STR

LA Clippersi ove su sezone na omjeru pobjeda i poraza 25-24

30.1.2018.
16:47
AFP, STR
VOYO logo

NBA ljubitelje šokirala je vijest o prelasku legende LA Clippersa, Blakea Griffina, u redove Detroit Pistonsa. Griffin je bio jedan od simbola kluba koji ga je izabrao na draftu 2009. godine i u kojem je proveo posljednjih devet godina.

Prošlog ljeta potpisao je novi petogodišnji ugovor s Clippersima težak 175 milijuna dolara. Drugi je strijelac kluba u povijesti sa 10.117 poena te četvrti skakač (4423) i peti asistent (1954) svih vremena. Niti ova sezona nije izuzetak u njegovim sjanim predstavama - predvodi klub s 22,6 poena, 7,9 skokova i 5,4 asistencija po utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto je došlo do tradea?

U ovaj trade uključena je još nekolicina igrača. Detroit je u suprotnom smjeru poslao najboljeg strijelca Tobiasa Harrisa, jednog od najboljih obrambenih igrača lige Averyja Bradleya i srpskog gorostasa na poziciji centra, Bobana Marjanovića. Dobili su i pick prve runde (zaštićen od 1. do 4. izbora 2018., 2019. i 2020. te nezaštićen 2021.) te pick druge runde drafta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo se Clippersi trudili kako bi prošlog ljeta zadržali najboljeg igrača u klubu, a kada je on nakon nekog vremena prihvatio financijske uvjete koje su mu ponudili svi su bili zadovoljni. No problem je nastao nakon nešto više od šest mjeseci - momčad ima omjer pobjeda i poraza 25-24 što je daleko ispod prosjeka kojeg je ova momčad održaval posljednjih nekoliko godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, kada su vidjeli da tu ipak nema sreće, Clippersi su se odlučili riješiti najvećeg opterećenja svog budžeta i prenijeti ga na drugu momčad, a sebi otvoriti prostor da od iduće sezone neki novim tradeom stvore sasvim respektabilnu momčad. Pistonsi s druge strane počinju graditi solidnu momčad - Griffin i Drummond trebali bi raditi dar-mar pod košem, a razigravao bi ih ReggieJackson.

Trade je ovo koji je došao poprilično iznenada, ali koji bi mogao donijeti mnogo dobroga za obje strane. Ni sam Griffin nije ga očekivao, bio je ikona kluba i vjerovao je kako će još barem sljedećih nekoliko godina nositi ovu momčad. No, to se neće dogoditi i Blake će morati potražiti sreću u novoj sredini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo