ljepotica u doigravanju / San Antonio u završnici produžetka svladao Rocketse i poveo s 3-2 u seriji

San Antonio je u napetoj završnici izborio pobjedu i poveo 3-2 u seriji. Šesta utakmica igra se u Houstonu u noći s četvrtka na petak

10.5.2017.
9:49
VOYO logo

Ljepotica u San Antoniju pripala je Spursima, koji su pobjedom 110:107 u produžetku protiv Houston Rocketsa poveli 3-2 u polufinalnoj seriji Zapada, piše Sportnet. 

Bila je to utakmica u kojoj je bilo svega, ozlijedio se Kawhi Leonard, Rocketsi su imali napad za pobjedu, Jamesu Hardenu je svirano probijanje, Spursi su imali napad za pobjedu, Patty Mills je zabio tricu, ali nakon isteka vremena, kriv je bio Pau Gasol, koji se pogubio u akciji koju je nacrtao Gregg Popovich. Na kraju su neočekivani junaci rješavali stvar u produžetku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet i pol minuta prije kraja treće četvrtine Leonard je stao na nogu Jamesu Hardenu i iskrenuo gležanj. Iako je dobio još poneku minutu, na kraju nije ostao u igri za produžetak, ali kako to već biva, uvijek se netko pojavi u momčadi Spursa i povuče kad je potrebno.

Sinoć je to bio Danny Green, koji je sedam od svojih 16 poena postigao u produžetku, produžetku koji su Spursi dobili s 9:6. Pojavio se još jedan legendarni igrač kad je trebalo, Harden je nakon podbacivanja mogao tricom donijeti još jedan produžetak, ali blokirao ga je Manu Ginobili s leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjećam se da sam rekao nekim momcima da je ovo ono za što živimo, ovi trenuci, igrati u ovim situacijama. Peta utakmica, kod kuće, trudiš se upiti svaki trenutak i igrati žestoko. Prepotstavljam da u tim trenucima sam žar dolazi na površinu. Bacanje na svaku loptu, riskiraš tijelo u takvim situacijama", rekao je Patty Mills nakon važne pobjede Spursa.

"Bilo je frustrirajuće jer sam želio igrati, ali bio sam sretan kad sam vidio kako moji suigrači dobro igraju i uzimaju pobjedu", rekao je Leonard i potvrdio da će igrati u šestoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leonard je 38 minuta proveo na parketu i za to vrijeme upisao 22 koša uz 15 skokova. 20 koševa dodao je Patty Mills, na 18 koševa i 14 skokova zaustavio se LaMarcus Aldridge, a već spomenuti Green upisao je 16 poena. Po 12 su koševa s klupe dodali Ginobili i Jonathon Simmons.

Harden je poprilično pao u završnici susreta, počeo je promašivati i gubiti lopte, ali je na upit novinara odgovorio kako nije bila riječ o umoru nego je jednostavno promašivao. Odigrao je 43 minute i uz šut iz igre 11/24 upisao 33 koša uz deset skokova i isto toliko asistencija. Prikupio je čak devet izgubljenih lopti. 20 koševa dodao je Patrick Beverley, koš manje Ryan Anderson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesta utakmica igra se u Houstonu u noći s četvrtka na petak, piše Sportnet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo