SAMO JE JEDAN IGRAČ IMAO PETLJE SUPROTSTAVITI SE JORDANU: / Prijetio je da će ga prebiti, ali brzo je dobio neočekivan odgovor

Image
Foto: Profimedia

Jordan je bio takav, napravio bi sve samo da ostvari cilj, a to je katkada podrazumjevalo maltretiranje suigrača, vrijeđanje, čak i udaranje

21.5.2020.
10:54
Profimedia
VOYO logo

Premda je za većinu Michael Jordan najbolji košarkaš, možda i najveći sportaš, u povijesti, za neke je on bio i lider najtvrđeg, gotovo diktatorskog, kova te nosilac terora. U svojim najslavnijim danima, kada je predvodio kultnu generaciju Chicago Bullsa, Jordan je, kako se može vidjeti u dokumentarcu "Posljednji ples", bio strah trepet u klubu.

Lider kojeg su se svi bojali, čovjek kojeg su svi slijepo pratili, čije su naredbe slušali i kome su se pokoravali. Jordan je bio takav, napravio bi sve samo da ostvari cilj, a to je katkada podrazumjevalo maltretiranje suigrača, vrijeđanje, čak i udaranje. Trpjeli su to gotovo svi u klubu, pa zapravo svi osim jedne osobe, NBA ikone Roberta Parisha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parish je u Bullse stigao kao iskusni veteran s 43 godine, kao tip koji je prošao tisuću bitaka, s tri prstena i devet "All Starova" za sobom i moćnim nadimkom "The Chief", odnosno "Šef". Ipak, zna se tko je u Bullsima zapravo bio šef i ubrzo ga je Jordan pokušao testirati, ali dobio je podosta neočekivan odgovor.

Image

Jalen Rose (L) of the Indiana Pacers tries to get around Michael Jordan (R) of the Chicago Bulls 23 May during the first half of game three of their NBA Eastern Conference finals game at Market Square Arena in Indianapolis, IN. The Bulls lead the series 2-0 in the best of seven game series., Image: 68643990, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: JEFF HAYNES / AFP / Profimedia

'Nakon toga me nije gnjavio'

"Rekao sam mu da nisam zaljubljen u njega kao ostali suigrači i da isto tako imam svoje prstenje", kazao je Parish u razgovoru s ESPN-ovom novinarkom Jackie McMullan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isprva mi je Jordan rekao: 'Prebit ću te'! No, onda sam mu prišao i rekao: 'Pa ne, zapravo nećeš to napraviti'. Nakon toga, nikada me više nije gnjavio", otkrio je Parish.

Parish je zatim napravio zanimljivu usporedbu Jordana s još jednom NBA legendom i liderom s kojim je igrao u prošlosti, s Larryjem Birdom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što Birda čini drugačijim od Jordana i Magica Johnsona jest da on nije bio lider koji bi ti se unio u lice. Imao je poštovanja prema suigračima i ako nisi dobro igrao, on bit ti prišao da te malo utješio ili oraspoložio. S druge strane, Jordan i Magic bi te napali", kazao je Parish.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo