aba liga / Rimac ostao pozitivan i u porazu, Repeša: 'Cedevita je gospodski klub'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Crnogorci su prošli u finale ABA lige pobijedivši u Draženovu domu

8.4.2019.
11:02
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Cedevita je u polufinalu završila svoju regionalnu sezonu. Ni ove godine neće se boriti za naslov ABA lige jer u majstorici za odlazak na megdan Crvenoj zvezdi u Draženovu domu slavila je Budućnost.

"S aspekta cijele sezone možemo biti sretni što smo napravili u ABA ligi. Naše dobre igre su nas dovele do toga da imamo u polufinalu prednost domaćeg terena, ali nekad se to svede na individualnu kvalitetu", prva je bila misao Slavena Rimca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu biti nezadovoljan s utakmicom. Mislim da smo ispoštovali sve što smo tražili od igrača. Možda je za pobjedu trebalo više raspoloženih igrača u pojedinim trenucima. Stvarno ništa ne zamjeram igračima. Dapače, čestitam im na prikazanoj igri i borbi. Mislim da smo parirali cijelo vrijeme. Na kraju se dogodio koji pogođen šut s njihove strane i naš neki promašaj i to je na kraju odlučilo. Dosta puta tijekom sezone ključan šut išao je na našu stranu, a nekad se zna dogoditi da se u najbitnijoj utakmici to okrene. To je bilo danas. Čestitam igračima Budućnosti, koji su se pokazali mentalno čvrsti i očekujem dobro finale ABA lige."

Andrija Stipanović, kapetan Cedevite: "Težak poraz za nas. Budućnost je pokazala fizičku igru kojoj smo mi dobro parirali. Na kraju su došli do nekih skokova u napadu zbog svoje snage i nismo ih uspjeli ograditi. Mislim da smo promašili previše slobodnih bacanja za ovakvu utakmicu. Žao nam je. Nakon lošeg starta ovo je bila lijepa sezona i zahvaljujem se publici što je bila u tolikom broju. Bila je dobra atmosfera i nadam se da ćemo naučiti iz naših grešaka iz ove utakmice."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasmin Repeša izbacio je tako svoj bivši klub.

"Odakle krenuti? Od igrača koji su napravili zaista sve da prođemo u finale i čestitam im od srca. Čestitam i našim mnogobrojnim navijačima koji su došli i mislim da sad razumijete koliko projekt Budućnosti ide naprijed i koliko je bitan za Crnu Goru, Podgoricu i sve te ljude. Zagreb ipak nije blizu", rekao je Repeša prije nego je pohvalio Cedevitu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je gospodski klub. Mislim da su od dolaska Slavena napravili puno i otvorili su si svijetliju budućnost nego što je bila prije četiri-pet mjeseci. Što se tiče same utakmice, nismo je otvorili kako treba. Nismo se adaptirali na kriterij u kojemu je puštena izuzetno čvrsta igra. Mislim da smo napravili prvi faul negdje u četvrtoj minuti. Generalno smo prvo poluvrijeme bili ponovno loši, kao i u prvoj utakmici, u organizaciji defanzivnog skoka i u komunikaciji i primili smo previše laganih poena. Imali su u prvom poluvremenu 11 skokova i dali osam poena. Drugo poluvrijeme bilo je na jednu loptu, kao što se i očekivalo. Međutim, mislim da smo zasluženo dobili i prošli u finale."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo