REKORDNI ŠARIĆ JEDAN OD NAJBOLJIH U ZAMRZAVANJU BLAZERSA NA -32: / Bogdanović solidan i na nula trica u povijesnoj noći Jazza

Image

Suns i Jazz odigrali ofenzivno odlične utakmice

23.2.2021.
8:11
VOYO logo

Phoenix Sunsi Darija Šarića noćas po hrvatskom vremenu su u svojoj Areni, pred 3000 navijača, razvalili Portland Trail Blazerse i zamrznuli ih 32 koša razlike. Na kraju je bilo 132:100. Junak utakmice bio je najbolji igrač Sunsa, sjajni Devin Booker sa 34 poena, 4 asistencije i 4 skoka za 29 minuta igre. OVDJEpogledajte skraćeni sažetak dvoboja.

Image
TAKO MALO JE NEDOSTAJALO: /

Vrlo dobri Zubac i njegovi Clippersi izgubili od Netsa i to nakon velike drame u posljednjim sekundama

Image
TAKO MALO JE NEDOSTAJALO: /

Vrlo dobri Zubac i njegovi Clippersi izgubili od Netsa i to nakon velike drame u posljednjim sekundama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić napreduje iz utakmice u utakmicu

Šut za dva imao je 12-17, za tri 2-2. Slobodna je gađao 8-8. Treći najbolji igrač u pobjedi Sunsa, iza prvog centra Aytona sa 19 poena, 5 skokova i 2 asista bio je naš Dario Šarić. On je, ušavši s klupe, na raspolaganje dobio 21 minutu u nastavku susreta i postigao 14 poena i 9 skokova. Bio je najbolji skakač svoje momčadi i ovo mu je bila najbolja skakačka predstava ove sezone, rekord sezone u toj statističkoj rubrici.

Šarić napreduje iz utakmice u utakmicu, podiže svoje brojke, učinak, te je sad na prosjeku od 10.7 poena, 3.7 skokova i 1.1 asistencija po utakmici. Šibenčanin je, prema statistici koja je osvanula na Twitteru, najučinkovitiji igrač u ligi ako gledamo omjer dobivenih minuta i učinak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki ESPN piše da je u proteklo vrijeme bilo sumnje, priča proteklih mjeseci o tome treba li Booker igrati All Star. Protiv Blazersa izgledao je vrijedan i kao da treba...

Phoenix pobijedio u devet od svojih posljednjih 10 utakmica

Phoenix je pobijedio u devet od svojih posljednjih 10 utakmica, a ovaj je dvoboj prelomio krajem treće četvrtine. Booker je zabio tricu s preostale dvije sekunde, a zatim je - nakon brze promjene u Portlandu - Cam Johnson pogodio sa zvukom sirene za vodstvo Sunsa 100:71.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda od 32 poena bila je najveća pobjeda Sunsa ove sezone. Portland je sad na dva uzastopna poraza nakon niza od šest pobjeda. Sunsi su se popravili na 20:10 u sezoni, dok su Trail Blazersi pali na 18:12.

Booker je cijelu noć zabijao i pritiskao ofenzivno, postigavši ​​17 poena dok su Sunsi u prvoj četvrtini imali +8 32:26. Domaći su u drugoj pritisnuli i na poluvrjeme otišli na 22 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damian Lillard vodio je Trail Blazerse sa 16 poena u prvom poluvremenu i završio s 24 na kraju. Nassir Little dodao je 18 s klupe. Blazersi se nisu predavali do treće četvrtine, kada su Sunsi napravili 37:17.

Babo tricu gađao 0-4

Utah Jazz Bojana Bogdanovića imao je isto učinkovito ofenzivnu noć. Jazzeri su 132 poena utrpali Charlotte Hornetsima u svojoj dvorani u pobjedi 132:110. Najbolji hrvatski košarkaš za 26 minuta igre zabio je 10 poena uz 4 skoka i dvije asistencije. Šut za dva imao je 4-8, za tri loših 0-4, slobodna 2-4. Imao je i tri izgubljene lopte. Centar Rudy Gobert dodao je 10 poena i 12 skokova, a najzaslužniji za 10 pobjedu Jazzera u 11 posljednjih susreta bio je njihov najbolji košarkaš, fantastični Donovan Mitchell sa 23 poena, 8 asistencija i 4 skoka. Mike Conley dodao je 15 poena uz 5 skokova. Ingles i Niang, igrači s klupe, bili su odlični i ubacili svaki po 21 poen. Ingles je imao i 6 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poraženoj momčadi Lamelo Ball ubacio je 21 poen uz 7 skokova. Gordon Hayward dodao je 21 poen uz 3 skoka i 2 dodavanja. P.J Washington pratio ih je sa 17 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jazzeri najbolji u ligi

Tako su Jazzeri, najbolja momčad lige ako gledamo trenutnu igru i skor (25-6), jednom pobijedili Hornetse tricama. Utah je odigrao rekordnu utakmicu u tricama zabivši ih 28, od toga 19 je došlo od igrača s klupe. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo u utakmici.

ESPN javlja kako je tih 19 trica s klupe NBA rekord, prema statistici, što se tiče rezervnih igrača. Čudno zvuči, stoga, da se Babo, inače najbolji tricaš svoje momčadi kad je u formi do kraja, u takvoj jednoj utakmici zadržao na nula ubačenih trica. No dobro, događa se evo vidimo i najboljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa


NBA rezultati 22. veljače

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 132:100 (Dario Šarić je za Sunse za 21 minutu ubacio 14 koševa, uz devet skokova i asistenciju) Utah Jazz - Charlotte Hornets 132:110 (Bojan Bogdanović je za Utah za 26 minuta zabio 10 koševa, uz četiri skoka i dvije asistencija) Houston Rockets - Chicago Bulls 100:120 Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 102:92 Oklahoma City Thunder - Miami Heat 94:108 Los Angeles Lakers - Washington Wizards 124:127 (produžetak)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo