Fenerov drugi poraz / Produžeci u Moskvi i Pireju otišli na stranu domaćina, Simonov Efes deklasirao Žalgiris

Image

Odigrane su prve utakmice 17. kola Eurolige koja ovaj tjedan nosi dvostruki program

8.1.2019.
23:10
VOYO logo

Punih 17 kola Anadolu Efes bio je jedina momčad koja je porazila Fenerbahče u Europi ove sezone. Druga ekipa koja je pobijedila Turke nakon 25. listopada postao je Himki, koji je na to čekao gotovo šest godina, i to u razdoblju u kojemu je i dalje bez prve violine Alekseja Šveda.

Sve je moglo završiti drugačije da je Nicolo Melli kod 71:72 sekundu prije kraja pogodio oba slobodna bacanja, no Talijan je ubacio samo jednu, pa je Fenerbahče kroz produžetak otišao u drugi poraz unatoč dobroj partiji Veselog (17 p) i Mahmutoglua (18 p). Gosti su inače u cijeloj utakmici slobodna bacanja gađali 23/25.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi produžetak dana igrao se u Pireju gdje su Velimir PerasovićBaskonia imala pobjedu serviranu na pladnju, ali Grci su se vratili s -9 u posljednjoj četvrtini, Papanikolaou (22 p) tri sekunde prije sirene zabio je za 80:80, a onda uz Ledayevu (23 p) asistenciju dokrajčio Španjolce u dodatnom vremenu.

Najlošiju utakmicu sezone odigrao je Žalgiris što je iskoristio Anadolu Efes i deklasirao Litavce koji su ostali zarobljeni na 58 postignutih poena. Nitko od igrača nije zabio dvoznamenkasto, dok je kod gostiju Moerman s 23 poena izjednačio najbolji učinak karijere, a Kruno Simon za 24 minute uz malu potrošnju lopti dodao devet poena, četiri skoka i četiri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid gubio je deset razlike u trećoj četvrtini na Kanarima, ali u posljednjih pet minuta upalio se Rudy Fernandez i ostavio Gran Canariju bez prilike za iznenađenje, a Madriđane primakao na pobjedu od Fenerbahčea.

Euroliga, 17. kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Himki - Fenerbahče 84:78 (72:72)
Žalgiris - Anadolu Efes 58:79
Olympiakos - Baskonia 91:87 (80:80)
Gran Canaria - Real Madrid 67:75

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo