POČINJE NBA LIGA: / Hrvatsku zastupaju šestorica, evo tko su oni i čemu se mogu nadati

Image
Foto: AFP

U noći sa utorka na srijedu ljubitelji košarke najjače razine doći će na svoje budući da utakmicama Cleveland-Boston, odnosno Golden State-Houston započinje 72. izdanje NBA lige.

17.10.2017.
11:44
AFP
VOYO logo

Najviše se pritom očekuje od Bojana Bogdanovića i Darija Šarića, dvojca koji je i nositelj igre hrvatske košarkaške reprezentacije, no najviše šanse za naslov svakako ima jedini hrvatski novak u ligi, centar Ante Žižić.

Bojan Bogdanović

Dokazani majstor kreće u četvrtu NBA sezonu, ovu u dresu Indiana Pacersa. Čini se izglednim da će imati zajamčeno mjesto u udarnoj petorci momčadi koja će biti u borbi za doigravanje, ne i siguran kandidat za mjesto u playoffu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dosadašnjem dijelu karijere među košarkaškom elitom Bogdanović je na prosjecima od 11,3 poena i 3,1 skoka kroz 25,4 minute po utakmici. Nosio je dres Brooklyn Netsa i Washington Wizardsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Šarić

Uistinu odlična rookie-sezona u kojoj je bio (izgledni) kandidat za nagradu koja se dodjeljuje najboljem novaku lige bit će nadograđena onom u kojoj će, barem se tako čini, u utakmice kretati s mjesta za pričuvne igrače. Ne bi ga to trebalo smetati, dovoljno je svestran i dobar košarkaš da se izbori za minutažu kakvu je imao i prošle sezone (26,3) u kojoj je bilježio 12,8 poena i 6,3 skoka po susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada i potentna momčad Philadelphia 76ersa ima se pravo nadati doigravanju za naslov prvaka, koliko zbog svoje snage toliko i zbog ne baš prevelike koncentracije kvalitete Istočne konferencije.

Mario Hezonja

Propustio je Europsko košarkaško prvenstvo peti izbor drafta iz 2015. godine kako bi radio na unapređenju svoje igre koja je kroz 144 utakmice NBA karijere na prosjecima od 5,5 poena i 2,2 skoka koliko prosječno Hezonja bilježi za 16,5 minuta provedenih na parketu po večeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno će hrvatski šuter/krilni igrač imati jaku konkurenciju na svojim pozicijama u Orlando Magicu, no, želi li se zadržati među košarkaškom elitom, u ovoj će sezoni morati napraviti korak više u odnosu na prethodne dvije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Žižić

Stigao među Boston Celticse i bio dio 'tradea' kojim je postao suigrač LeBrona Jamesa u Clevelandu, a samim time i igrač momčadi koja konkurira za naslov NBA prvaka. Jedini je hrvatski rookie u ovoj sezoni, a na centarskoj poziciji minutažu će hvatati uz Thompsona i Kevina Lovea koji je ipak prvi visoki igrač kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragan Bender

Godine 2016. Phoenix Sunsi su ga uzeli kao četvrti izbor drafta i od njega u prošloj sezoni dobili ipak skromnih 3,4 poena i 2,4 uhvaćene lopte po susretu kroz 13,3 minute u prosjeku. Bio je dio reprezentacije koja je ovo ljeto razočarala na Euru, ali je sam time sigurno profitirao što bi trebao dokazati igrom na pozicijama ispod koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Zubac

Puno se toga promijenilo u odnosu na prošlu, njegovu rookie-sezonu, a promijenilo se na njegovu štetu. Solidne brojke koje je ostvarivao kroz 38 utakmica i prosječnih 16 minuta u njima, a bio je na prosjecima od 7,5 poena, 4,2 skoka i 0,9 blokada po susretu, ove će se sezone vjerojatno spustiti budući da su Los Angeles Lakersi centarske pozicije popunili Brookom Lopezom i Andrewom Bogutom, a to za njegovu minutažu ne može biti dobra vijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo