POČELO NBA LUDILO: / Curry dobio prsten i zabio 24 u 1. četvrtini

Image
Foto: NBA, EZRA SHAW

U noći sa utorka na srijedu po srednjoeuropskom vremenu započelo je 70. izdanje košarkaške NBA lige. Na teren su morali lanjski prvaci Golden State Warriorsi i finalisti Cleveland Cavaliersi.

28.10.2015.
8:19
NBA, EZRA SHAW
VOYO logo

Košarkaši Golden Statea dobili su tijekom ceremonije koja je prethodila utakmici zasluženo prstenje prvaka, podigli zastavu koja dokazuje da su u prošloj sezoni bili najbolja momčad lige i – nastavili ondje gdje su prije četiri mjeseca stali.

Prvaci primili pobjedničke prstene

Stephen Curry odigrao je fantastičnu prvu četvrtinu utakmice protiv New Orleans Pelicansa i najavio u kojem će smjeru ogled ići. Samo u uvodnom dijelu utakmice sakupio je već 24 poena, a do kraja susreta stigao ostvariti svoju desetu utakmicu u karijeri s 40 ili više poena. Zaustavio se Curry na ravno 40 koševa uz šest skokova i sedam asistencija protiv momčadi koju je u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije Golden State izbacio s glatkih 4-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anthony Davis, najbolji igrač Pelicansa, prošle je sezone protiv Warriorsa imao prosjek od 29.5 poena i 12.5 skokova. U ovoj je utakmici gađao 4-20, a deset od svojih ukupno 18 poena ubacio je sa crte slobodnih bacanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obama na utakmici

Američki predsjednik Barack Obama pohodio je ogled Bullsa i Cavaliersa u Chicagu u kojem je domaća momčad stigla do 97-95 pobjede nošena učincima svoje dvojice španjolskih košarkaša. Nikola Mirotić ubacio je najviše (19) i uhvatio devet lopti pod obručima, a Pau Gasol je blokirao LeBrona Jamesa nešto više od tri sekunde prije kraja utakmice. Napadački neprimjetan bio je Gasol cijelu večer (1-7 iz igre za dva poena i dva skoka), ali obrana je odrađena dobro. Sakupio je šest blokada uključujući i ključnu na Jamesu koji je ogled završio s 25 koševa, deset skokova i pet asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz za Spahijinu Atlantu

U trećoj utakmici dana Atlanta je upisala domaći poraz od Detroit Pistonsa, a bilo je 94:106. Hawksi, čiji je jedan od trenera i Neven Spahija, nisu izgledali kao momčad koja je u prošloj sezoni osnovni dio lige odradila uz omjer 60-22 i dopustili su slavlje momčadi koja je iz igre gađala tek 38.5 posto. Osamnaest koševa i devetnaest skokova Andrea Drummonda najbolji je učinak člana pobjedničkog sastava, dok je najviše za Atlantu ubacio njemački reprezentativac Dennis Schröder (20).

NBA liga, rezultati:

Atlanta Hawks – Detroit Pistons 94:106

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chicago Bulls – Cleveland Cavaliers 97:95

Golden State Warriors – New Orleans Pelicans 111:95

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo