Platili su ih 50 milijuna dolara godišnje, evo i zašto!

28.3.2011.
15:28
VOYO logo

U trijumfu Miamia protiv Houstona 125:119, James je upisao 33 koša i 10 skokova, Bosh je dodao 31 koš i 12 skokova, a Wade je dodao 30 koševa i 11 skokova. Posljednji put su tri igrača iz istog kluba na jednoj utakmica zabila po 30 koševa u veljači prošle godine kada su Kevin Martin, Aaron Brooks i Luis Scola zabili ukupno 94 koša za Houston protiv San Antonia, no nisu ostvarili 'double-double'.

Posljednji 'dvostruko-dvostruki' učinak sa 30 i više koševa zabilježen je davne 1961. godine kada je to uspjelo 'trojki' Cincinnati Royalsa - Oscaru Robertsonu, Jacku Twymanu i Wayneu Embryju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je ovo čudesna utakmica. Dwayne, Chris i ja zabili smo skoro 100 koševa. Ne mogu vjerovati," kazao je Lebron James, dok je Wade sa smiješkom dodao: "Zbog ovoga nas tako dobro plaćaju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, korak do ulaska u povijest bila je i trojka Rocketsa - Kevin Martin, Luis Scola i Kyle Lowry koja je ukupno zabila 82 koša. Martin je ubacio 29 koševa uz pet asistencija, Scola je dodao 28 koševa i pet skokova, a Lowry 25 koševa i devet asistencija.

"Pokušali smo ih kopirati, ali ovog puta su bili bolji", kazao je Martin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to osma pobjeda Heata u zadnjih devet utakmica, te prvi poraz Houstona nako pet uzastopnih pobjeda. Miami je osigurao mjesto u doigravanju, dok je Houston na devetoj poziciji na Zapadu.

Poznata su sva četiri sudionika završnog turnira američke sveučilišne košarke (NCAA). Od 2. do 4. travnja na stadionu Reliant u Houstonu na Final Fouru nastupit će Butler Bulldogs, Virginia Commonwealth (VCU), Connecticut Huskies (UConn) i Kentucky Wildcats.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po prvi put od 1985. godine od kada u glavnom turniru sudjeluju najmanje 64 momčadi neće biti niti jedan prvi ili drugi nositelj, a ovo je tek treći put u povijesti da je otpao prvi nositelj. Koliko je to veliko iznenađenje potvrđuje podatak kako je na američkoj tv postaji ESPN milijun ljudi prognoziralo sudionike završnog turnira, a samo je jedna osoba pogodila sva četiri sudionika turnira u Houstonu.

Najveće iznenađenje priredila je momčad Virginia Commonwealtha koja je u četvrtfinalu izbacila velikog favorita, prvog nositelja Kansas 71:61. Virginia je postala prva momčad koja je do "Final Foura" stigla sa pet pobjeda jer je morala igrati i pretkolo. Američki mediji VCU su prozvali odmah 'pepeljugom' završnog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šokirali smo Ameriku, ali ne i sebe. Znali smo da možemo do podviga," kazao je junak utakmice Jamie Skeen koji je postigao 26 koševa uz 10 skokova. Brandon Rozell je dodao 12 koševa i četiri skoka. Kansas su predvodili blizanci Marcus (20 koševa i 16 skokova) i Markieff (13 koševa, 12 skokova) Morris.

Kentucky je pobijedio North Carolinu 75:69, Butler je bio bolji od Floride 74:71, dok je UConn slavio protiv Arizone 65:63. U polufinalu se sastaju Butler - VCU i UConn - Kentucky.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najuspješnija momčad u povijesti košarkaške NCAA je UCLA sa 11 naslova, slijedi Kentucky sa sedam, te Indiana i North Carolina sa po pet.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo