POLUDJET ĆE ZBOG OVOG / Pippen žestoko raspalio po Jordanu u memoarima: 'Kako se samo usudio napraviti to nakon svega...?'

Image
Foto: Profimedia

Pippen se u knjizi referirao na dokumentarac ESPN-a, Posljednji ples

2.11.2021.
22:18
Profimedia
VOYO logo

Za tjedan dana u prodaju će izaći, kako se čini sada, dosta kontroverzni memoari legendarnog NBA košarkaša Scottieja Pippena, a u utorak je objavljen samo ulomak iz knjige koji govori o Michaelu Jordanu i slavnoj generaciji Chicago Bullsa.

Pippen se u knjizi referirao na dokumentarac ESPN-a, Posljednji ples, koji govori upravo o Bullsima iz sredine devedesetih i koji u prvi plan tijekom serijala gura upravo Michaela Jordana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni su članovi slavne generacije proglasili dokumentarac ne baš potpuno točnim. Kukoč je rekao da oko 70 posto dokumentarca prikazuje stvarnu priču, Steve Kerr je komentirao da neki događaji nisu prikazani onakvima kakvi su bili, dok je Horace Grant za Posljednji ples rekao da je "s*anje'.

Image

'On na pijedestalu, mi na drugom mjestu'

Međutim Pippen je otišao korak dalje i žestoko je kritizirao i serijal, kao i Jordana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posljednje dvije epizode emitirane su 17. svibnja. Kao i prethodnih osam veličale su Michaela Jordana, a meni i mojim ponosnim suigračima nisu odavale počast. Veliki dio krivnje zbog toga je na Michaelu. Producenti su mu omogućili završnu kontrolu inače dokumentarac ne bi bio niti objavljen. On je bio glavni, bio je redatelj. Michael je bio odlučan u namjeri da dokaže ovoj generaciji navijača da je bio veći od života tijekom karijere i da je i dalje veći od LeBrona Jamesa, igrača za kojeg ljudi govore da je jednak njemu, ako ne i bolji. Zato je pokazao svoju priču", napisao je Pippen i zatim nastavio udarati po Jordanu.

"Svaka epizoda bila je ista. Michael na pijedestalu, suigrači na drugom mjestu, manji, kao i za vrijeme njegove karijere. Svake smo sezone dobivali malo pohvala ili ih uopće nismo dobivali za pobjede, ali jako nas se kritiziralo kada bismo izgubili. Michael je mogao gađati 6/24, imati pet izgubljenih lopti, a u očima medija i publike koji su ga obožavali i dalje je bio Jordan koji ne griješi", uvjerava Pippen i onda naglašava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Kako se usudio?'

"Razgovarao sam s brojnim suigračima koji su se ovim dokumentarcem osjetili omalovaženi poput mene. Kako se Michael samo usudio tretirati nas tako nakon svega što smo napravili za njega i njegov dragocjeni brend? Michael Jordan nikad ne bi bio Michael Jordan da nije bilo mene, Horacea Granta, Tonija Kukoča, Johna Paxsona, Stevea Kerra, Dennisa Rodmana, Billa Cartwrighta, Rona Harpera, B.J. Armstronga, Luca Longleyja, Willa Perduea i Billa Wenningtona. Ispričavam se svima koje sam izostavio", piše Pippen i zatim poentira.

"Da sve bude gore, Michael je za ulogu u dokumentarcu dobio 10 milijuna dolara, a moji suigrači i ja nismo dobili ništa. Samo još jedan podsjetnik na poredak iz starih dana", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo