Cibona otkrila vlastite spasitelje od propasti

2.9.2014.
17:53
VOYO logo

"U proteklih desetak dana rijesili smo puno dugova, skinuli blokadu klupskog racuna i dogovorili se s igracima-vjerovnicima koji su pokrenuli blokadu kod FIBA-e. Bilo je strasno naporno, katkada smo direktor Domagoj Cavlovic i ja mislili da je sve otislo k vragu, ali uspjeli smo omoguciti Ciboni da krene u novi pocetak. Mislim da je ovo strasno bitan trenutak u klupskoj povijesti, kao i neki rezultati i trofeji iz proslosti", rekao je sportski direktor Cibone Aleksandar Petrovic u utorak na konferenciji za medije koja je odrzana u Ciboninoj trofejnoj dvorani.

Petrovic je rekao je da novac kojim su podmireni dugovi dosao iz cetiri izvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan dio je dao Grad Zagreb, drugi dio je pokriven odstetom koju je za prelazak Darija Sarica uplatio Efes Pilsen, a ostatak su pokrila dva prijatelja kluba koji su dugo vezani za Cibonu i zeljeli su ostati anonimni."

Skidanjem blokade kod FIBA-e Ciboni je omoguceno dovodenje igraca koji prije godinu dana, kad je ta blokada pokrenuta, nisu bili registrirani za hrvatski klub. Tako ce najkasnije u srijedu za Cibonu potpisati 22-godisnje krilo Boris Barac, mladi hrvatski reprezentativac i dosadasnji igrac Sirokog, te 28-godisnji centar Jure Lalic koji je prije cetiri godine vec nosio dres Cibone. Od igraca iz proslosezonske momcadi, koji nisu vise bili pod ugovorom, dogovoren je ostanak iskusnog beka Ivana Siriscevica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakako najzanimljiviji dogovor postignut je s jednim od proslogodisnjih junaka u osvajanju regionalne lige, Amerikancem Jerelom Blassingameom koji se prvo odrekao unosnog ugovora, a potom u novim okolnostima i pod bitno povoljnijim financijskim uvjetima za Cibonu odlucio i sljedece sezone igrati u Drazenovom domu.

"Voli momcad, klub, grad. Ocekujemo ga kroz dan, dva u Zagrebu i trebali bi potpisati novi ugovor", rekao je Petrovic koji je izrazio svoje zadovoljstvo oformljenom momcadi za novu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Necemo se boriti za titulu, ali da cemo biti otraga - necemo. Prezivjet cemo. Svida mi se ovo sto vidim na terenu", rekao je Petrovic, a potom se posebno zahvalio Ciboninim veteranima, kapetanu Marinu Rozicu i Davoru Kusu, na svemu sto su zajedno sa suigracima prosli u posljednjih nekoliko sezona.

"Zelimo im osigurati da ne moraju vise brinuti o stvarima koje nisu vezane za parket, da svakog prvog ili petog u mjesecu dobiju ono sto su zasluzili. Novim pocetkom imamo priliku ustrojiti Cibonu tako da u organizaciji i nacinu poslovanja bude klub kakav svi mi zelimo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo sto je napravljeno je lijepo i nesto nesvakidasnje. Sa skidanjem ovog utega krece novo, bolje razdoblje Cibone. Jako sam sretan sto cemo igrati i ABA ligu, sto cemo imati lijepu interesantnu ekipu koja ce moci igrati sa svima. Nadam se, drzim Acu za rijec da ce biti onako kako bi trebalo biti. Ide se napokon u pravom smjeru. Troskovi su reducirani i trosi se koliko se ima", rekao je kapetan Marin Rozic.

>Njegovu konstataciju brojevima je potkrijepio i Petrovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Momcad je u okviru zadanih gabarita. Pazili smo da ne mozemo probijati nesto sto nemamo. Siguran sam da cemo imati taj budzet, pola milijuna eura za momcad."

Osim igraca, Cibona se za novu sezonu pojacala i u trenerskom kadru. U klub je vracen Danijel Lutz, trener koji je prije dvije sezone osvojio dvostruku krunu s Cibonom, a od sada ce biti zaduzen za rad s mladim igracima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cibona se okrenuti proizvodnji. Vrijedilo je dovesti trenera koji zna s njima, a koji ima i seniorsko iskustvo. Dovodenje Lutza je kao da smo doveli jednog NBA igraca", naglasio je Aco Petrovic.

"Nije me bilo tesko dovesti, s obzirom na moju vezanost za Cibonu i ljubav prema kosarci i klubu. Izuzetno se veselim prilici da pomognem klubu i mladim igracima koji posjeduju veliki potencijal. Vjerujem da cemo proizvoditi igrace koji ce popunjavati seniorsku momcad i hrvatske reprezentacije", izjavio je Danijel Lutz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeci korak u oporavku Cibone bit ce konstituiranje novog Upravnog odbora i izbor celnog covjeka kluba, u cemu ce opet glavnu rijec voditi Petrovic.

"Do 1. listopada formirat cemo novi Upravni odbor s minimalno pet clanova. Otvorio sam pregovore s jednim covjekom koji bi trebao biti novi predsjednik Cibone. Pravni i financijski strucnjaci ce uci u klub kako bi novim ljudima omogucili cisti start. Zelim osigurati funkcioniranje kluba na duzi period", rekao je Petrovic te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za sportski dio se najmanje bojim. Publika ce nam pomoci, prepoznat ce nas. Nakon trece, cetvrte utakmice dvorana ce biti puna."

Krajem rujna Cibona ce se protiv Cedevite boriti za Kup Drazena Petrovica, a prvu utakmicu u regionalnoj ABA ligi, u kojoj ce Cibona nastupiti kao branitelj naslova, "vukovi" ce odigrati 5. listopada, kad ce u Drazenovom domu ugostiti ljubljansku Olimpiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo