As iz rukava za spas Cibone / Petrović će nazvati samo jedan broj: 'Mislim da će njegova uplata biti kapitalna, nadam se da nije potrošio sve'

Image
Foto: Profimedia.hr

U Zagrebu je igrao zapaženu ulogu tijekom te dvije sezone koliko je proveo pod tornjem da bi potom potpisao za Orlando Magic, a potom i u Detroit Pistonse. Do kraja karijere oblačio je dres Lakersa, Celticsa, Wizardsa, Thundera i Bobcatsa

20.6.2022.
15:18
Profimedia.hr
VOYO logo

Aleksandar Petrović je u ponedjeljak sazvao konferenciju za medije koja je za cilj imala mobilizirati sportsku javnost, političare, poduzetnike i sve druge koji su zainteresirani da udruže snage i pomognu košarkaškom klubu Ciboni koji se zbog financijskih nedaća nalazi na rubu propasti.

Petrović je detaljno izložio plan koji bi trebao dovesti do oporavka kluba koji trenutno nema ni dvoranu, a ni igrački kadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri sfere, četiri bazena za nadu Cibone

"Nadam se da će ova kampanja ići u tri kruga. Prvi krug će trajati 10 dana, a uplate su 5 plus tisuća eura. Tada ćemo vidjeti hoće li akcija uspjeti, ako ne uspije vratit ćemo novce. Ne mogu, trenutno, udrugu 'Mi smo Cibona' opteretiti ogromnim brojem malih uplata. Drugi dio je od tisuću do pet tisuća i naposljetku one male uplate. Nećemo tako plaćati dugove već će se dugovi rješavati dogovorom s vjerovnicima. Trenutno nemamo igrače, nemamo dvoranu i klub je u opasnosti. Bitno je da skupimo dovoljan novac da Cibonu spasimo", rekao je Petrović pa onda nastavio analizu.

Image
DAN ODLUKE /

Aco Petrović : 'Ako ne dođe do kopernikanskog obrata, sahranit ćemo Cibonu'

Image
DAN ODLUKE /

Aco Petrović : 'Ako ne dođe do kopernikanskog obrata, sahranit ćemo Cibonu'

"Bazen koji me interesira je podijeljen u četiri sfere. Moje prijatelji i kolege iz Cibone. Svi su osim Mirka Novosela došli bez trenerskog imena. Neven Spahija, Jasmin Repeša, Aco Petrović, Mulaomerović, Mršić i mnogi drugi. Cibona je nas stvorila. Dobio sam feedback od Mulaomerovića i Mršića da će uplatiti. Vrijeme je da vratimo nešto klubu", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chucky nakon Cibone do milijunskih ugovora u NBA-u

Naposljetku je otkrio i da neće zvati i moliti bivše igrače. Istaknuo je tek jedno ime čiji će broj zvati, a ono je sve samo ne očekivano.

"Drugi su bazen - igrači. Neću biti eksplicitan. Svaki mora osjetiti što mu je Cibona značila u karijeri. Ovdje nije poanta da ih zovemo ponaosob. Ja ću okrenuti samo jedan broj. Ta će uplata biti kapitalna. Nazvat ću Chuckyja Atkinsa. Cibona mu je donijela ugovor od 24 milijuna dolara. Toplo se nadam da nije svu lovu potrošio", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atkins je Amerikanac koji je stigao 1997. godine kao igrač koji je tek izašao sa sveučilišta no nije uspio pronaći NBA klub koji bi bio zainteresiran za njegove usluge. U Zagrebu je igrao zapaženu ulogu tijekom te dvije sezone koliko je proveo pod tornjem da bi potom potpisao za Orlando Magic, a potom i u Detroit Pistonse. Do kraja karijere oblačio je dres Lakersa, Celticsa, Wizardsa, Thundera i Bobcatsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo