Košarkaška Euroliga / Perasovićevom Efesu pobjeda nakon produžetka, Žižić solidan u slavlju Darušafake

Image

Ante Žižić je u susretu Darušafake i Panathinaikosa postigao devet poena (4/8 za dva, slobodna bacanja 1/2) uz pet skokova za 27 minuta provedenih na parketu

3.3.2017.
23:02
VOYO logo

Odigrane su još dvije utakmice 24. kola košarkaške Eurolige u kojima su domaćini imali polovičan učinak. Darušafaka je na domaćem parketu pobijedila Panathinaikos rezultatom 77:72, dok je Perasovićev Anadolu Efes slavio u gostima kod Uniks Kazana nakon produžetka 99:92, piše Sportnet.hr.

Zanimljivu smo utakmicu gledali u Kazanu gdje je do nove pobjede došao Perasovićev Anadolu Efes koji je slavio protiv Uniksa nakon produžetka 99:92. Turska je momčad vodila gotovo cijeli susret, imala i 15 razlike, ali se domaćin u samoj završnici uspio vratiti u egal. Za produžetak, kojeg su odigrali vrlo slabo, je sa zvukom sirene pogodio Keith Langford.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je bolje otvorio današnji susret, u četvrtoj je minuti poveo s 12:4 nakon poena Parahouskog. Držao je Uniks prednost do same završnice prve dionice, ali zahvaljujući američkim košarkašima, Efes se vratio u egal i nakon ubačaja Tylera Honeycutta došao do prve prednosti na susretu (19:18). Prva je četvrtina zaključena rezultatom 22:22.

Polovicom druge dionice gosti preuzimaju inicijativu i održavaju prednost na svojoj strani. Cedi Osman je donio Perasovićevoj momčadi +8 (49:41), a Quino Colom je s linije slobodnih bacanja smanjio zaostatak na kraju poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osman je na sličan način otvorio nastavak i s četiri vezana poena donio svojoj momčadi prvu dvoznamenkastu prednost na utakmici (54:43). Ubrzo su došli i do najvećih 15 koševa razlike (61:46), ali se ruska momčad s osam vezanih poena vraća u susret.

Efes se u 34. minuti vratio na dvoznamenkastu prednosti i održavao je gotovo cijelo vrijeme, sve do posljednjih 19 sekundi kada je Keith Langford pogodio tri slobodna bacanja za izjednačenje (80:80). Na drugoj je strani odgovornost preuzeo Derrick Brown i pogodio šut s poludistance dvije sekunde prije kraja, međutim uzvraća Langford na isti način i odvodi utakmicu u produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dodatnih je pet minuta Efes bio puno bolji, Derrick Brown je nastavio sa sjajnom igrom i predvodio svoju momčad do pobjede, do konačnih 99:92.

Brown je zaključio susret s 24 poena (8/12 za dva, 1/2 za tricu, slobodna bacanja 5/5) i pet skokova, dok je Jayson Granger dodao 17 koševa (6/8 za dva, 1/3 za tricu, slobodna bacanja 2/3) i šest asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uniks je predvodio Keith Langford s 23 poena (8/13 za dva, 0/5 za tricu, slobodna bacanja 7/7). Marko Banić odigrao je pet minuta i za to vrijeme ostvario učinak od dva poena (slobodna bacanja 2/2) i jednog skoka.

Ante Žižić je u susretu Darušafake i Panathinaikosa postigao devet poena (4/8 za dva, slobodna bacanja 1/2) uz pet skokova za 27 minuta provedenih na parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvještaj s drugih susreta, uključujući pobjedu Žižićeve Darušafake pročitajte na Sportnetu.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo