PAD JEDNE GENERACIJE: / Gasol izgubio živce, Slovenci ga toliko ubili u pojam da ga je izbornik morao izvlačiti s terena

Image
Foto: AFP

Pau Gasolu teško je pao jučerašnji poraz u polufinalu Eurobasketa od Slovenije 92-72 (25-19, 24-26, 24-12, 19-15).

15.9.2017.
11:24
AFP
VOYO logo

Gasol protiv Slovenije sam nije mogao. NBA igrač San Antonio Spursa bio je najbolji Španjolac na terenu, zabio je 15 poena, ali nije izdržao bombardiranje Dragića, Dončića, Prepelića i Vidmara koji je napravio pravi dar-mar Furiji pod košem.

OVAKO SLAVI SLOVENIJA: Bez euforije, svjesni da posao nije gotov, Slovenci si čestitali. A onda je ušao njihov ‘Jordan’

Slovenci je ulazilo apsolutno sve, prvak Europe držao se jedva prvo poluvrijeme (45-49). U 28. minuti serijom Slovenije 19-7 kreće potpuni raspad. Maštovitost momčadi Igora Kokoškova rušila je sve pred sobom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanac Randolph igrao je u transu poput rođenog Slovenca. I sam je nakon utakmice, u transu, kazao kako je ponosan što je Slovenac. Čovjeka je malo ponijelo, ali kako i ne bi kad je došao u priliku osvojiti svoj prvi naslov prvaka Europe.

Gasol je, pak, uspio pogoditi pokoji nemogući koš, trčao je u kontre, ali se nije imao snage vratiti. Braća Gasol, Navarro, San Emeterio i Rodriguez zajedno imaju skoro dvjesto godina. Njihovo vrijeme lagano prolazi, ali čini se kako je s njima, otišla i dominacija Španjolaca u povijest. Slika koja je osvanula na društvenim mrežama, a koju možete vidjeti dolje, najbolje opisuje pad jedne velike generacije Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gasol je na kraju utakmice potpuno izgubio živce, Scariolo ga je morao povući van s igrališta. Bio je totalno ogorčen, utučen, tužan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo je buljio u parket, nije mu bilo jasno što se to dogodilo? No ipak, skupio je hrabrosti stati pred kamere i prokomentirati utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad sam usredotočen samo na osvajanje bronce. Iako nam trenutno nije jasna važnost te medalje. Moramo se uzdignuti nakon poraza i sretno završiti turnir. Ovo je velika šansa da kući dođemo sretni nakon dugog putovanja. Čestitam Slovencima, zabijali su sve što su mogli. Ovo je bolan i težak poraz za nas, ali još nije kraj", rekao je Gasol čije riječi prenosi Marca.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo