UZNEMIRUJUĆE / Ovako je izvještavala grčka televizija o Draženovoj pogibiji: Upozoravamo da su neki prizori šokantni

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Na YouTube kanalu postoji puno videoisječaka utakmica i čudesnih Draženovih predstava, kao i izvještavanje grčke televizije o njegovoj pogibiji. Želimo napomenuti kako su neki prizori iz YouTube klipa uistinu šokantni, jer sadrže uznemirujuće scene

7.6.2023.
8:10
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Na današnji dan prije 30 godina Dražen Petrović je poginuo u prometnoj nesreći u 29. godini života. Kobnog 7. lipnja 1993. godine Petrović je izgubio život kod njemačkog Ingolstadta i svijet je ostao bez jednog od najvećih košarkaša koje je Hrvatska dala, igrača koji je u ranoj mladosti prerastao njene, a uskoro i granice Europe.

Image
'30 GODINA BEZ PETROVIĆA' /

Real se poklonio liku i djelu velikog Dražena: On kao da nije bio s ovog svijeta

Image
'30 GODINA BEZ PETROVIĆA' /

Real se poklonio liku i djelu velikog Dražena: On kao da nije bio s ovog svijeta

Nikad prežaljeni Dražen svoju je košarkašku karijeru počeo sa samo 15 godina u Šibeniku. Davne 1984. prešao je u Cibonu te u njenom dresu osvojio dva naslova europskog prvaka, Kup pobjednika kupova, jedan naslov jugoslavenskog prvaka te tri kupa Jugoslavije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U madridski Real došao je 1988. godine te ubrzo osvojio španjolski Kup i europski Kup pobjednika kupova. U najjaču košarkašku ligu svijeta, došao je 1989. godine, a zatim je otišao u New Jersey, gdje je u sezoni 1992./1993. izabran u treću najbolju momčad NBA lige. Što je moglo biti da se nije dogodila stravična nesreća, nikad nećemo znati.

Šibenski genij. Majstor i košarkaška legenda. Jednom riječju - Dražen - bio je jedan od najtalentiranijih igrača Starog kontinenta ikad. Ostavio je trag i pečat u svakoj momčadi za koju je igrao. Svjedoci tome su bili Cibona, Real Madrid, Portland Trail Blazersi i Netsi koji su uživali u njegovoj kvalitetnoj košarci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno da je njegovo nasljeđe veliko i besmrtno. Na YouTube kanalu postoji puno videoisječaka utakmica i čudesnih Draženovih predstava, kao i izvještavanje grčke televizije o njegovoj pogibiji. Želimo napomenuti kako su neki prizori iz gore priloženog YouTube klipa uistinu šokantni, jer sadrže uznemirujuće scene. No, tada se izvještavalo tako, Draženova pogibija obišla je svijet i bila udarna vijest. Jer, Dražen je bio košarkaški Mozart, najbolji europski košarkaš koji je žario i palio NBA ligom u dresu Netsa. OVDJE možete pogledati You Tube video izvještavanja grčke televizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo