Javila se vječna legenda Cibone: 'Šarić mora ostati u Draženovu domu!'

Ciboninim čudom u Beogradu iznenađena je cijela košarkaška regija.

29.4.2014.
9:19
VOYO logo

''Ja sam bio oduševljen, prije svega onom pobjedom protiv Crvene zvezde koja se nije očekivala i u finalu jednom velikom sigurnošću kojom je Cibona igrala, sigurno pobjedila i osvojila trofej'', rekao je Novosel.

Sve je u Beogradu, ali ne samo tamo, nego cijele sezone oduševio Dario Šarić. 20-godišnjak koji je nagovijestio velike stvari u svojoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Radi se stvarno o jednom izuzetnom talentu. On uz svoje fizičke predispozicije i kvalitete ima i sjajnu igračku inteligenciju. Sve to ga je dovelo da je igrao super uspješnu sezonu i mislim da će postići velike rezultate u košarci''.

//www.youtube.com/embed/HHHnGQLBapM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se Šarićeve bliže budućnosti tiče, Novosel smatra kako je najbolja opcija ostanak u Ciboni još neko vrijeme.

''Još godinu, dvije bi trebao ostati u Europi, a ako je već tu najbolje bi bilo da ostane u Ciboni. Cibona će uz ABA ligu igrati i Euroligu. On je tu gazda u igri i najbolje adaptiran, što je potpuno drugo nego da ode u neki od velikih europskih klubova''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No zato će trebati i stabilizacija Cibone u kojoj je situacija daleko od stabilne. Dio dugova je saniran, no sad to treba dovesti do kraja, smatra Novosel.

''Posao nije dovršen do kraja. Stvoreni su sad preduvjeti da uđe jedan pravi sponzor. Ulaskom jednog pravog sponzora bi bili riješeni ti financijski problemi i onda bi moglo dalje sve normalno funkcionirati''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na sve Novosel je uvjeren u Cibonin povratak na stare staze slave.

''Cibona vrlo brzo može doći na one grane gdje je nekad bila. Cibona je ipak jedan simbol Zagreba i ja uopće ne sumnjam da bi uz jedan kvalitetan rad imali ne samo pun Draženov dom, nego i Arenu'', zaključio je Novosel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riješit ćemo dugove koje još imamo i nećemo dovesti nastup u Euroligi u pitanje", rekao je u razgovoru za Media servis predsjednik Cibone Ivica Lovrić i tako demantirao spekulacije da bi 'Vukovi' mogli ostati bez elitnog natjecanja zbog financijskih problema.

''Jedino što ima smisla, kad stabilizirate i spašavate Cibonu je da Cibona jednog dana opet igra Euroligu. Mi smo to ostvarili nakon tri godine i ne vidim nikakvog razloga zašto Cibona iduće sezone ne bi igrala Euroligu'', rekao je Lovrić i osvrnuo se na pitanje ostanka ili odlaska Darija Šarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Niz je razloga zbog kojih bi Dario trebao ostati u Ciboni još jednu godinu, ali ako svi zajedno u razgovoru s njim i s njegovim roditeljima zaključimo da je za njegov razvoj bolje da ode, Cibona mu neće biti zapreka'', rekao je Lovrić uz dodatak:

''Ako se Dario dosad ovako kvalitetno razvijao u Ciboni koja je igrala na jednoj nižoj razini, koja je igrala samo ABA ligu i domaće prvenstvo, za pretpostaviti je da će se još bolje razvijati u Ciboni koja će igrati Euroligu iduće sezone. Ono što je još važno reći je da ovu ulogu vođe momčadi koju ima u Cibonu i ovakvu minutažu, sigurno neće dobiti niti u jednom europskom klubu''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A jedan od razloga ostanka trenutno najveće mlade europske košarkaške zvijezde, bilo bi pojačavanje momčadi Cibone za Euroligu, koja sada ima roster od 12 igrača.

''Uz ove postojeće igrače nama bi, po mom skromnom mišljenju, trebala još dvojica igrača koja su sposobna igrati Euroliga. Treba dodati juniora Slavicu koji će se tijekom ljeta priključiti i juniora. Dakle govorimo o jednoj momčadi koja neće biti dominantna u Euroligi, ali sigurno neće biti ni kanta za napucavanje kao što su neki pričali'', zaključio je Lovrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo