NOVI PORAZ LEBRONOVE DRUŽINE: / Dok favoriti Istoka gube, Harden i Porzingis učincima karijere vodili momčad do pobjede

Image
Foto: AFP

Prednost od 19 poena nije bila dovoljna košarkaškima Indiana Pacersa za pobjedu na gostovanju u legendarnom Madison Square Gardenu kod New York Knicksa.

6.11.2017.
9:39
AFP
VOYO logo

Onog trenutka kad je Carmelo Anthony preselio među Oklahoma City Thundere, Porzingis je postao prva opcija Knicksa, a sada i prvi košarkaš od sezone 1983/84 koji je u utakmici ubacio minimalno 40 poena uz po pet skokova i blokada i dvije ubačene trice. U ukupan broj njegovih koševa ulazi i serija od 15 uzastopnih poena njegove momčadi. Napadačkom učinku dodao je osam uhvaćenih lopti i šest blokiranih šuetva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bojan Bogdanović nije imao svoju večer. Bio je dio startnog tima gostujuće momčadi i odigrao je ukupno gotovo 29 minuta. Uz šut 2-7, utakmicu je završio sa osam poena, dva skoka i asistencijom.

Kakvu su večer imali hrvatski košarkaši najbolje će reći podatak da je Bogdanović učinak bio i najbolji među sunarodnjacima. Mario Hezonja ostao je na dva poena, skoku i asistenciji u porazu Orlando Magica od Boston Celticsa, a Dragan Bender na tri poena i četiri uhvaćene lopte za 20 minuta igre u porazu Phoenix Sunsa kod San Antonio Spursa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Zubac nije niti nastupio u slavlju Los Angeles Lakersa protiv Memphis Grizzliesa, dok je Ante Žižić u novom posrtaju Cleveland Cavaliersa došao do skoka u manje od dvije igrane minute. Poražena je imenima najjača momčad Istočne konferencije NBA lige pred svojim navijačima od slabašnih Atlanta Hawksa rezultatom 115-117 nakon što ih je njemački razigravač Dennis Schröder zatrpao s 28 poena i devet asistencija. Prva je to pobjeda Hawksa nakon osam vezanih poraza. Lanjskim finalistima nije pomoglo 26 poena LeBrona Jamesa (uz 13 asistencija), 25 Dwyanea Wadea (uz jedanaest skokova) niti 23 Kylea Korvera.

Učinak večeri pripada Jamesu Hardenu koji je kao i Porzingis stigao do najboljih napadačkih brojki karijere. U 137-110 pobjedi Houston Rocketsa sudjelovao s 56 poena i trinaest asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 115-117

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LA Clippers - Miami Heat 101-104

Orlando Magic - Boston Celtics 88-104

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toronto Raptors - Washington Wizards 95-107

Houston Rockets - Utah Jazz 137-110

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San Antonio Spurs - Phoenix Suns 112-95

New York Knicks - Indiana Pacers 108-101

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minnesota Timberwolves - Charlotte Hornets 112-94

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 103-99

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LA Lakers - Memphis Grizzlies 107-102

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo