'Nije ni čudo da nam hrvatska javnost ne vjeruje!'

Nakon samo dvije utakmice na Europskom prvenstvu u Litvi, hrvatska reprezentacija već pati od nove krize identiteta.

3.9.2011.
20:27
VOYO logo

Nakon poraza od Makedonije, tučnjave na treningu i povratka ozlijeđenog Marka Tomasa u domovinu, sivi tonovi zavladali su u svlačionici hrvatskih košarkaša u Litvi. Naši su u prvom krugu EuroBasketa jedva pobijedili Finsku, te izgubili od Makedonije, a igrom koju prikazuju nisu zadovoljni ni oni sami.

Kapetan Marko Popović dao je svoje viđenje cijele priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je da mi, ako ne funkcioniramo kao momčad i ako svatko od nas preuzme svoj dio odgovornosti, nećemo ništa napraviti. Mi nismo u stanju čekati da jedan, dva igrača rješavaju utakmice. Mislim tu na Bojana, koji je vrhunski napadač, doslovno 'killer', ali za velika natjecanja mora dobiti pomoć i od drugih jer nemoguće je od njega očekivati da igra sam 11 utakmica ako ih mislimo igrati toliko. Isto tako Draper i Ante. Moraju dobiti ruku. Cijele pripreme smo govorili da je i zadnji igrač važan, ali to se mora vidjeti. Gledam ostale utakmice, kod svih vidim želju, trku, kod nas toga nema", prenose Sportske novosti kapetanove riječi.

Popravni nas čeka u subotu. Od 19 sati Hrvatska protiv Crne Gore traži popravak slabog dojma i promjenu 'kukavičkog' mentaliteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da ćemo pokazati onaj naš prokleti, glupi mentalitet, a on je da protiv jačih protivnika igramo puno bolje. Do sada smo često znali pokazati da 'biramo utakmice'. Najbolji primjer je za to 2007. kad smo izgubili od one Latvije, pa onda dobili Španjolce, koji su tada možda igrali najbolje unazad deset godina. Taj klik, međutim, mora nam se dogoditi uoči Eurobasketa, a ne kad dođemo na njega, pa onda", kaže Pop i dodaje kako se uopće ne čudi pesimizmu navijača.

"To nam nije ništa novo. Mi smo na to naučili našu javnost. Odigrali bismo dvije odlične, pa nas četiri-pet nema nigdje. Tako se ponavlja iz godine u godinu. Zašto bi javnost imala povjerenja u nas kad joj nismo dali nikakav razlog da nam vjeruje. Možemo mi bježati od svega, govoriti da smo sami važni, ali cijelo okruženje je važno, pa i pozitivna atmosfera u javnosti. No, za pozitivnu atmosferu smo zasigurno mi najvažniji, od nas taj pozitivan ugođaj treba krenuti. Sami smo si krivi što smo došli u ovu situaciju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108310702006 arti-201109030049006 arti-201109010370006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo