'Nevjerojatno što nas snađe!'

Momčad Hemofarma iz Vršca, koja je prošlog vikenda zbog snijega proživjela horor, odlučila je ostati u Širokom Brijegu te pričekati da se stanje na cestama normalizira.

8.2.2012.
13:03
VOYO logo

Košarkaši Hemofarma su prošlog vikenda proživjeli dramu jer su u noći s petka na subotu, na putu od Vršca u Široki Brijeg, 'zapeli' u snijegu kod sela Drežnica te su 30 sati čekali da se spasioci probiju do njih.

Lokalno stanovništvo ih je spašavalo donoseći im hranu, a u jednom trenutku su ostali i bez grijanja u autobusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ekipi spasioca iz Jablanice trebala su 24 sata da se probiju do nas, a ekipa iz Mostara je još šest sati probijala put. Tih 30 kilometara od Drežnice do Mostara vozili smo se tri i pol sata. Ljudi su bili jako ljubazni i svuda su nam pomagali. Zahvalio bih Evremu Omeroviću, da nije bilo njega, ne znam kako bismo izdržali po onom nevremenu. Čovjek nam je donosio hranu i vodu", prepričava mučnu situaciju košarkaš Hemofarma Mladen Pantić, no problemima nije bio kraj niti nakon što su u nedjelju ujutro stigli do hotela u kojem su se okrijepili.

"Bili smo gladni i žedni. Nevjerojatno što nas snađe", govori Pantić koji je sa suigračima još u centru Mostara sa suigračima morao gurati autobus koji je zapeo u snijegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu ga uspjeli pomaknuti pa su iz Širokog Brijega stigli džipovi koji su ih prebacili do mjesta odigravanja utakmice, koja je na kraju odgođena za ponedjeljak.

Košarkaši Hemofarma taj su susret na kraju izgubili 72:65 i nakon njega odlučili ostati u Širokom Brijegu. Naime, obzirom da su vremenski uvjeti u BiH i dalje kritični te da snijeg otežava promet do daljnjeg će trenirati u tom gradu i tek kada se omoguće uvjeti autocestom A1 pokušati stići kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači da je i njihova sljedeća utakmica, koju je Hemofarm trebao odigrati u subotu u Vršcu protiv Cibone, odgođena i to za 14. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo