NEVJEROJATNI OPROŠTAJ OD KOŠARKAŠKE LEGENDE: / Ovi nezapamćeni prizori obilaze svijet

Image
Foto: Screenshot: Facebook
19.9.2016.
12:23
Screenshot: Facebook
VOYO logo

Nakon punih 17 godina i službeno se umirovio jedan od najvećih europskih košarkaša novijeg doba, veliki Dimitris Diamantidis. Diamantidis je legenda Eurolige i stvarno je teško nabrojati sve individualne nagrade koje je uzeo u ovom najelitnijem europskom košarkaškom klupskom natjecanju. Čovjek je tri puta osvajao naslov prvaka Europe sa svojim Panathinaikosom (2007., 2009. i 2011. godine).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diamantidis je 2011. bio MVP Eurolige, 2012. godine je u ožujku i travnju ponio titulu najkorisnijeg igrača mjeseca u Euroligi. Godine 2007. i 2011. ponio je titulu MVP-a finala Eurolige, a čak pet puta ponio je nagradu za najkorisnijeg igrača tjedna u spomenutom natjecanju. Četiri puta ovaj Grk bio je izabran u najbolju petorku Eurolige (2007., 2011., 2012., 2013.), a Euroliga ga je uvrstila i u najbolju momčad desetljeća (2001. do 2010.). Ove godine i službeno je proglašen za legendu Eurolige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diamantidis je uz nezapamćene ovacije i strobove svojih navijača Gate 13, pristalica Panathinaikosa za koje je Diamantidis košarkaški Bog, ispraćen u igračku mirovinu, a tijekom skandiranja njegovog imena potekle su suze. Plakali su tisuće na tribinama, plakao je i on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovog puta nije mogao suspregnuti suze. Nije niti htio... Oproštaj je bio veličanstven, baš onakav kakav i zaslužuje jedan od najvećih europskih košarkaša svih vremena. Emocije koje su u subotu vladale u OAKA Areni u Ateni bile su prejake.

Njegov zeleni dres s brojem 13 više nitko nikad neće navući na sebe, ma kako taj igrač u budućnosti dobar i velik bio. Taj broj pripada samo njemu. Jer, on je za povijest. Košarkašku povijest. A kao takav je i zaslužio ovakav veličanstven oproštaj koji možete vidjeti u silnim priloženim videima koji su osvanuli na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo