NBA LIGA: / Hezonja sjajno zakucao svoje mjesto u prvoj petorci Orlando Magica

Image
Foto: AFP, Kevin C. Cox

Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja po prvi je puta u svojoj NBA karijeri započeo utakmicu u startnoj petorci.

29.2.2016.
8:29
AFP, Kevin C. Cox
VOYO logo

Hezonja je utakmicu otvorio na najbolji mogući način, zakucavanjem već u četvrtoj sekundi dvoboja do kraja kojega je ostvario učinak od 13 poena, dva skoka i tri asistencije. Odigrao je 27 minuta uz ukupan šut 5-9, od čega za tri poena 2-3 i u potpunosti iskoristio izostanak Evana Fourniera iz ovog ogleda.

Do poluvremena ubacili 77

"Svi žele u početnu petorku, zar ne? I ja, i to više od ikoga. Na neki je način to drugačiji osjećaj, ali pristup utakmici mora biti jednak neovisno o tome ulazite li s klupe ili ste na parketu od samog početka", kazao je Hezonja za kojeg autor teksta objavljenog u Orlando Sentinelu tvrdi da je imao problema u obrambenim zadacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U napadu je cijela momčad sjajno funkcionirala, čemu u prilog govore 40 poena u prvoj četvrtini i 77 na poluvremenu. Rekord Magica iz uvodne dvije četvrtine ogleda iznosi 78 koševa i datira iz 2010. godine i ogleda protiv Minnesota Timberwolvesa. Po 28 poena su za sastav Orlanda, koji je na omjeru od 26 pobjeda i 32 poraza, ubacili Vučević i Oladipo, dva manje za 76erse, kojima je ovo bio osmi uzastopni poraz, Okafor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudež odigrao 14 minuta

Na parketu je u noći na ponedjeljak bio i Damjan Rudež i to u Dallasu gdje su domaći Mavericksi slavili protiv njegovih Timberwolvesa 128-101. Hrvatski košarkaš odigrao je nešto manje od 14 minuta kroz koje je pokušao ubaciti četiri trice. Pogodio je jednu za učinak od tri poena i dvije uhvaćene lopte.

NBA liga, rezultati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 113-99

Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 87-76

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detroit Pistons - Toronto Raptors 114-101

Indiana Pacers - Portland Trail Blazers 102-111

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orlando Magic - Philadelphia 76ers 130-116

Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves 128-101

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New York Knicks - Miami Heat 81-98

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo