VIDEO: / Sjajni Spursi razbili Oklahomu!

Košarkaši San Antonio Spursa demonstrirali su silu u noći s utorka na srijedu kada su sa 120:111 bili bolji od Oklahome City Thundera u 2. utakmici finala Zapadne konferencije NBA lige...

30.5.2012.
9:23
VOYO logo

Tony Parker predvodio je Spurse do pobjede s 34 ubačena koša i osam asistencija, a njemu se s 20 priključio Manu Ginobili, odnosno 'rookie' Kawhi Leonard s 18. Konačan rezultat ne otkriva koliko je teksaška momčad ustvari bila dominantna u ovome susretu, u kojem je imala i 20-ak poena razlike. Ovom pobjedom Spursi su postavili novi rekord NBA lige po broju uzastopnih pobjeda u regularnom dijelu sezone i doigravanju zajedno. San Antonio je trenutno na nizu od 20. pobjeda (kraj regularnog dijela sezone i doigravanje) čime je za jednu pobjedu nadmašio Los Angeles Lakerse koji su u sezoni 2000/2001 imali 19 pobjeda prije negoli ih je Philadelphia pobijedila u prvoj utakmici finala. Lakersi su nakon toga pobijedili u iduće četiri utakmice i uzeli naslov.

San Antonio je izgledao jako, jako dobro. Nemali broj puta su akcije Spursa završavale otvorenim šutom, prilikom kojeg se igrač čak imao dovoljno vremena i namjestiti za isti. Izuzmemo li posljednju četvrtinu, Thunder je izgledao jako izgubljeno na terenu i pitanje je hoće li i kako Scott Brooks riješiti taj problem. Kevin Durant, James Harden i Russell Westbrook postigli su kombinirano 88 koševa za Thunder, ali ni to nije bilo dovoljno da izbjegnu drugi uzastopni poraz, po prvi put nakon početka travnja. Spomenimo i da je San Antonio imao sjajan postotak šuta iz igre (55.1), dok je Thunder bio na 'samo' 42 posto. Ostale brojke su bile više-manje izjednačene, ali je kvaliteta bila debelo na strani sjajnih Spursa. Treća utakmica finala Zapadne konferencije igra se u noći s četvrtka na petak u Oklahomi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo