Naši košarkaši oduvali Belgijance

Rezultat 76:69 i povećana šansa za četvrfinale

11.9.2013.
19:56
VOYO logo

Reprezentacija Srbije pobedila je večeras Belgiju rezultatom 76:69 u u prvom kolu druge faze Evropskog prvenstva i na taj način izbila na čelo naše grupe, sa utakmicom više od druge Francuske.

Belgijanci su započeli utakmicu vođstvom od 8:0 nakon čega je Bjelica nakon više promašenih šuteva uspeo da postigne trojku i tako započne seriju Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijanci su odlučili da više pažnje posvete Krstiću, što je ostavilo prostora za naše druge igrače pa je ubrzo rezultat bio 15:12.

Nakon toga naši reprezentativci su uspeli da se odlepe i povedu čak sa sedam poena prednosti, ali je najveći problem bio to što su mnogo prostora ostavljali Belgijancima za šut sa tri poena i samim tim se prednost ubrzo istopila na samo pola koša razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treću četvrtinu smo počeli konfuzno, ali su zatvorene pozicije za šut Belgijanaca sa trojke, što nam je ubrzo donelo prednost od šest poena.

Na kraju naši reprezentativci su opet ostali bez dovoljno koncentracije, ali su ipak završili treći deo utakmice sa tri poena prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslednju četvrtinu naši su se konsolidovali i uspeli da se odlepe i do kraja zadrže prednost, koja je pola minuta pred kraj iznosila pet poena. Ipak, Belgijanci sa nekoliko nespretnih faulova samo su smanjili svoj skor i pružili našima da se još malo odlepe preko slobodnih bacanja i tako završe utakmicu sa ubedljivom pobedom.

Foto: Eurobasket 2013

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo