aba liga / Nadolazeća zvijezda hrvatske košarke ponovno zasjala: Šamanić prvo ime Olimpije u razbijanju Igokee

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Domaćini su od starta utakmice preuzeli inicijativu u svoje ruke, a konce igre vukao je 18-godišnji Luka Šamanić

11.2.2019.
22:28
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Mladi hrvatski košarkaš Luka Šamanić bio je prvo ime Petrol Olimpije u visokoj pobjedi nad Igokeom 92:69 u 19. kolu ABA lige. 

Slovenci su od starta utakmice preuzeli inicijativu u svoje ruke i bilo je jasno da pretposljednja momčad lige nema što tražiti u Ljubljani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već prvu četvrtinu domaćini su ostvarili dvoznamenkastu prednost (24:12), a u nastavku susreta razlika se samo povećavala do konačnih 23 razlike. 

Šamanić je za 21 minutu igre ubacio 18 koševa i tome dodao osam skokova i dvije asistencije. Njegov šut iz igre bio je 7/10, a pogodio je i jedinu tricu koju je ispalio prema gostujućem košu. Luka je tako nastavio s fantastičnim izvedbama ove sezone, a treba napomenuti kako se posebno ističe u Ligi prvaka. Prije pet dana u porazu od Bešiktaša zabio je 19 koševa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šamanić je inače do početka ove sezone bio junior Barcelone, ali nije želio potpisati dugoročni ugovor kakav mu je nudio katalonski div u kojem ionako ne bi imao zagarantirane minute, stoga se odlučio za Olimpiju. Očekuje se kako će u šestom mjesecu biti jedan od 60 košarkaša odabranih na NBA draftu.

Roko Badžim je odigrao svega 18 sekundi za domaći sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danilo Anđušić je u gostujućim redovima postigao 21 koš, dok je hrvatski košarkaš Robert Rikić za nešto više od četiri minute ubacio četiri koša.

ABA liga, 19. kolo: 

Petrol Olimpija - Igokea 92:69 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo