NBA / Na parket izašli svi hrvatski košarkaši: Bojan Bogdanović briljirao u novom porazu svoje ekipe

Image
Foto: Profimedia

Sinoć su na NBA terene istrčali svi hrvatski košarkaši koji igraju u sjevernoameričkoj profesionalnoj ligi. Dvojica su pobijedila, a dvojica izgubila

7.12.2023.
9:35
Profimedia
VOYO logo

Sinoć su na NBA terene istrčali svi hrvatski košarkaši koji igraju u sjevernoameričkoj profesionalnoj ligi, a pobjedu su ostvarili LA Clippersi Ivice Zubca i Golden State Warriors Darija Šarića, dok su poraze upisali Detroit Pistonsi Bojana Bogdanovića i Utah Jazz Luke Šamanića

Image
KLJUČNI ISPIT /

Kraljice šoka protiv Crne Gore otvaraju drugi krug Svjetskog prvenstva: Evo kada počinje i gdje možete gledati utakmicu

Image
KLJUČNI ISPIT /

Kraljice šoka protiv Crne Gore otvaraju drugi krug Svjetskog prvenstva: Evo kada počinje i gdje možete gledati utakmicu

Golden State Warriorsi su sinoć kod kuće sa 110-106 nadigrali Portland Trail Blazerse, a Dario Šarić je bio solidan u pobjedi svoje momčadi. Na terenu je proveo 19:51 minutu i uz šut iz igre 4/7 (trice 2/3) zabio je 13 koševa pridodavši tome šest skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Warriorse je do pobjede vodio Stephen Curry sa 31 košem, od čega je 22 zabio u drugom poluvremenu. Osim toga, zabio je tricu 10 sekundi do kraja. Draymondu Greenu je nedostajala asistencija da večer završi s triple-doubleom. Zabio je deset koševa, ugrabio isto toliko skokova i upisao devet asistencija. 

U svojoj prvoj utakmici nakon što je pretrpio puknuće ligamenta desnog palca prve večeri, Anfernee Simons ubacio je 28 poena, a Shaedon Sharpe je dodao 26 poena za Trail Blazerse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LA Clippersi Ivice Zubca su sa 111-102 svladali gostujuće Denver Nuggetse. Hrvatski je košarkaš odigrao 26:42 minute za momčad iz Los Angelesa i zabio je deset koševa (šut iz igre 4/7) uz devet skokova, dvije ukradene lopte i jednom blokadom. 

Najbolji pojedinac Clippersa bio je Paul George sa 25 koševa i osam skokova, a James Harden dodao je 20 koševa i 11 asistencija. Kawhi Leonard je ubacio 17 koševa za Clipperse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Jokić je upisao svoj deveti triple-double ove sezone s 22 poena, 15 skokova i 10 asistencija za Nuggetse. Murray je zabio 23 poena igrajući tek drugi put u posljednjih 15 utakmica zbog ozljeda tetive i gležnja. 

Dallas Mavericks su sinoć kod kuće nanijeli težak poraz Utah Jazzu, svladali su ih s visokih 147-97. To je drugi najteži u povijesti Jazza. Franšiza je 14. ožujka 1979. izgubila sa 56 razlike (158-102) od Milwaukee Bucksa, a s također 50 razlike (118-68) kod Dallasa 14. studenog 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Dončić zabilježio je triple-double učinak od 40 poena, od kojih je 29 zabio u prvom poluvremenu, 11 asistencija i 10 skokova.

Kyrie Irving dodao je 26 koševa za Dallas koji je imao prednost od čak 52 koša na utakmici. Tim Hardaway Jr. zabio je 17 poena, a Derrick Jones Jr. dodao je 12 za Maverickse. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji kod Utaha bio je Ochai Agbaji sa 21 poenom. Luka Šamanić je odigrao 6:39 minuta za Jazz i zabio dva koša /šut iz igre 1/5, trice 0/2) za Jazz uz jedan skok. 

Detroit Pistonsi Bojana Bogdanovića su sinoć doživjeli 18. poraz zaredom, bolji od njih su sa 116-102 bili gostujući Memphis Grizzlies.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Desmond Bane ubacio je rekord karijere od 49 koševa za Memphis uz osam asistencija i šest skokova, a Jaren Jackson Jr. je ubacio 24 koša.

Bogdanović je bio najbolji strijelac poražene momčadi sa 22 poena (8/15, trice 4/8), sedam asistencija četiri skoka i tri ukradene lopte u 32 minute na terenu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmice hrvatskih rukometašica u drugom krugu Svjetskog prvenstva možete uživo gledati na programu RTL Kockica te na platformi Voyo uz stručnog komentatora Filipa Brkića

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo